Kinderen groeien als kool en al die leuke momenten die je met hen beleeft, die moet je gewoon vastleggen om er later nog van te kunnen genieten. Met deze tips om je kinderen te fotograferen, maak je plaatjes die ongetwijfeld een plekje aan de muur waard zijn. 

Op je hurkje

Tenzij je houdt van foto’s in vogelperspectief, ga je het best door de knieën als je je kleine spruit wil vastleggen. Het oogt veel spontaner en kindjes worden er ook nog losser door! Speel met de hoeken om de leukste shots te nemen.

Tips om je kinderen te fotograferen - flashmagazine.be

Hou je camera bij de hand

Spontane foto’s zijn vaak leuker dan geposeerde. Hou je camera dus in de buurt om bij mooie, of grappige, gebeurtenissen de sfeer van het moment vast te leggen.

Tips om je kinderen te fotograferen - flashmagazine.be

Zeg geen ‘cheese’

Niets leukers dan een lachend kindje te fotograferen, maar vrolijkheid vastleggen doe je door ook echt plezier te maken met het kindje. Grapjes maken, geluidjes nadoen of een liedje zingen: als het maar een lach oplevert! Een geveinsde glimlach, die vermijd je best. Vraag daarom niet om ‘cheese’ te zeggen, want het levert geen mooie beelden op. Maak je echt plezier, dan zal het kind het ook het steeds leuker vinden om gefotografeerd te worden!

Tips om je kinderen te fotograferen - flashmagazine.be
©VinkAcademy

Forceer het niet

Kinderen dwingen tot iets waar ze geen zin in hebben, dat heeft een averechts effect. Het zal bovendien toch geen leuke beelden opleveren. Als het kindje het echt niet naar zijn zin heeft, en jij toch blijft pushen, dan zal er een afkeer van foto’s ontstaan. En dat wil je ook niet! Stop de fotosessie dus gewoon als je merkt dat het echt het moment niet is.

Tips om je kinderen te fotograferen - flashmagazine.be

Kinderen fotograferen wordt zo ongetwijfeld een pak makkelijker! Wil je liever wat specifieke tips voor het maken van prachtige communiefoto’s?