Niks kan tegen dat vrije gevoel op van een ritje met de motorfiets… Maar hoe zit dat als het putje winter is? Wij geven je met plezier wat advies, zodat jij je avontuur niet op de lange baan moet schuiven. En dat mag je gerust ook letterlijk nemen!

Check het weer

Hoewel het winter is, wil dat niet zeggen dat het geen mooi weer kan zijn. Tijdens dit seizoen kan de zon net zo goed schijnen, het is alleen wat kouder. Hou dus de weersvoorspellingen in de gaten, zodat jij je tripje kan inplannen. Sneeuw en ijzel aangekondigd? Dan kan je beter gewoon niet rijden.

Tips om met je motorfiets te rijden in de winter - Flashmagazine

Pas je rijstijl aan

Natuurlijk is defensief rijden altijd een vereiste, maar hou daar in de winter extra rekening mee. Laat je niet verrassen, anticipeer op gevaarlijke situaties en hou voldoende afstand. Pas ook je snelheid aan de omstandigheden aan en respecteer altijd de wegcode. Zorg daarnaast dat je voor elke weggebruiker zichtbaar bent en dat je zelf voldoende zicht hebt op de baan.

Tips om met je motorfiets te rijden in de winter - Flashmagazine

Kies de juiste uitrusting

Thermisch ondergoed, een helmmuts, elektrisch verwarmde handschoenen… Allemaal extraatjes die je lekker warm houden en dus het investeren waard zijn. Een andere oplossing zijn hand-, voet- of lichaamswarmers die vanzelf opwarmen en je enkele uren voorzien van een aangenaam temperatuurtje. Ook waterdichte kledij is een must, want nat rondrijden is écht niet aangenaam en zorgt gegarandeerd voor rillingen! En wat dacht je van een bril met gele glazen? Daardoor kan je beter zien tijdens slecht weer (regen, mist, sneeuw) en in het donker. Ten slotte is het ook belangrijk dat andere weggebruikers jou kunnen zien. Een fluohesje is dan ook zeker zo veilig in de periode wanneer het vroeg donker wordt.

Tips om met je motorfiets te rijden in de winter - Flashmagazine

Zorg dat je motorfiets in orde is

Verlichting, banden, accu… Kijk alles voor elke rit nog even goed na. Zorg dat je volledige motor in topconditie is voor je gas geeft!

Tips om met je motor te rijden in de winter - Flashmagazine

Met je motorfiets op vakantie gaan, is ook een geweldig idee! Wij helpen je alvast op weg.