De eerste kennismaking met je toekomstige werkgever is via je sollicitatiebrief. Zorg er dus voor dat je een goede indruk maakt dankzij deze tips!

Personaliseer

Staat er in de vacature een naam vermeld, richt je sollicitatiebrief dan ook naar deze persoon. Zoek ook op waar het bedrijf voor staat en probeer dit steeds te integreren in je brief. Natuurlijk vertel je vaak in grote lijnen hetzelfde, maar probeer toch telkens een persoonlijke toets toe te voegen die uniek is voor het bedrijf waarvoor je solliciteert.

Tips voor de perfecte sollicitatiebrief - Flashmagazine

Motiveer

Waar je cv een overzicht biedt van je ervaring en kennis, leg je in je brief uit wat je motivatie is en waarom de werkgever jou moet kiezen. Vertel waarom jij de geschikte kandidaat bent en geef hierbij ook mee waarom de vacature en het bedrijf je aanspreken.

Tips voor de perfecte sollicitatiebrief - Flashmagazine

Elimineer

Hou het kort en krachtig en selecteer enkel relevante info. Als de werkgever heel wat brieven ontvangt, is er geen tijd om ellenlange verhalen te lezen en moet je meteen imponeren. Sluit dan ook af op een overtuigende manier zodat ze je meteen uitnodigen op gesprek!

Tips voor de perfecte sollicitatiebrief - Flashmagazine

Evalueer

Lees je brief zeker nog een keertje na op foutjes en laat hem indien mogelijk ook nog eens aan iemand anders lezen. Zo ben je zeker dat je een enthousiaste indruk maakt!

De job van je leven al gevonden en werk je vaak thuis? Dan is het belangrijk om een goed evenwicht tussen werk en privé te vinden.