Heel wat mensen gebruiken hun eetkamerstoelen maar enkele keren per jaar. Om Pasen of Kerstmis te vieren. Of wanneer er meer bezoek over de vloer komt dan de keukentafel kan huisvesten. Deftig bezoek ontvangen we bij voorkeur ook aan de eetkamertafel.  

Trekpleister in huis?

Maar laat ons die traditie nu eens collectief overboord gooien. Want is het niet zonde om een eetkamerset te hebben die veel plek inneemt, maar amper wordt gebruikt? Tover je eetkamer liever om tot dé trekpleister in huis, je zal er veel meer plezier aan beleven!

Hoe je dat doet? Door de mix and match-trend te volgen! Geef je eetkamer een hippe uitstraling met verschillende soorten stoelen. Vervang de zes of acht keurige en identieke zitplaatsen door een bont allegaartje dat instant sfeer in huis brengt.

Flower power-alert?

Doemt er voor je ogen spontaan een kleurrijke stoelendans in schreeuwerige tinten op en is dat voor jou toch wat te eclectisch? Laat dat zeker geen bezwaar zijn om creatief aan de slag te gaan met deze trend. Het grote voordeel is immers dat je er alle kanten mee op kan.

Kies bijvoorbeeld voor warmte en gezelligheid. Door verschillende kleuren van eenzelfde model te combineren, bewaar je de rust in de ruimte. Tegelijk creëer je een gezellige en speelse look voor je eetkamer. Wedden dat je gasten wat langer blijven tafelen?

Ga voor dynamiek!

Laat het tijdperk van statige stoelen voorgoed achter je en tover je eetkamer om tot een dynamische plek waar je huisgenoten graag samentroepen. Stoelen in verschillende modellen kunnen je hierbij helpen! Doe je liever niet te gek? Hou het dan bij één kleur, maar ga voor verrassende combinaties. Goedkopere exemplaren laten zich graag combineren met een dure designerstoel.

Nieuwe stoel, nieuwe look!

Ben jij snel uitgekeken op je interieur? Ga dan resoluut voor deze nieuwe trend. Ben je de oude aanblik wat beu, dan hoef je niet langer alle stoelen ineens te vervangen om ervoor te zorgen dat ze matchen met de accentmuur die van kleur veranderde. Een opvallende nieuwe stoel wordt meteen een heuse eyecatcher!

Tenslotte nog een tip van professionals: probeer in je zoektocht naar nieuwe stoelen toch oog te hebben voor enige coherentie. Blijf binnen hetzelfde kleurenpalet of houd vast aan eenzelfde materiaal. ‘Mix and match’, maar hou het stijlvol.

DELEN