Als zaakvoerster van Roomblush, breng ik jullie graag ook in deze fijne lenteperiode wegwijs in de behangwereld. Hier ben ikzelf reeds 5 jaar in actief. Ik hoor vaak zeggen, dat behang weer in is. Hierop kan ik alleen maar antwoorden dat behang al een tijdje terug is. Weliswaar in allerlei materialen, kleuren en prints. 

Behang trends van vroeger en nu

Behang in zijn weelderige karakter met zware prints over de volledige kamer, ging over naar een soort effen behang dat men in allerlei kleuren en tinten aanbood. En nu zitten we in een periode waar we behang vooral als accent-muur gaan hanteren. 5 jaar terug waren dat barok-prints, in eerder ‘brave’ kleuren, vaak ook donkere kleuren (ik denk dan aan bordeaux en bruin), later in geometrische prints met goud- of zilveropdruk, of in een waaier aan vormen en kleuren. Naar mijn gevoel gaan we nu terug naar het speelse, en ook weelderige maar we halen vooral veel inspiratie uit de natuur. Tropische prints, bladeren, vogels, bloemen, dieren … in 1 thema, of gewoon alles samen kan ook ☺

Roomblush Flashmagazine behangpapier
BRON: https://www.storiesonthewall.nl/?attachment_id=7021

Prints!

Dit soort prints wordt vooral vaak projectmatig gebruikt want in een woonkamer kan dit erg druk worden. Maar zo’n keuze is vooral persoonlijk. Het kan wel als je het met veel wit combineert, dan is dit een ware eyecatcher voor je interieur. Maar ik denk vooral aan hotels, B&B, restaurants, pop-ups …

Natuur behangpapier Roomblush
BRON: http://www.thestyledoctor.nl/personal/zin-home-make-haal-jungle-huis/

Natuur op jouw muur

Hou je van wat natuur in huis maar wil je zeker geen angstig jungle gevoel?
Iets met bladeren of bloemen kan zeker. Met ook wat zachte wit-ruimtes tussenin de bladeren-print hou je wel rust. Hierbij een sneakpeek van wat komt in onze nieuwe collectie ☺. Beschikbaar in juni 2018 en onze Jungle en Flora print die omwille van het eerder beperkte kleurenschema, aanwezig maar wel niet zo druk overkomt.

Natuur behangpapier Roomblush
BRON: https://www.instagram.com/roomblush/
Natuur behangpapier Roomblush
https://www.instagram.com/roomblush/

Natuur behangpapier Roomblush

Natuur behangpapier Roomblush
Nieuwe collectie Roomblush

Jungle-vibes

Of ben je zelfs klaar voor jungle-vibes in de kinderkamer? Dieren doen het erg goed in de kinderkamer, dat is altijd zo geweest, maar het is net de schakering van kleur of de trend van vandaag, die mensen overstag doen gaan.

behang kinderkamer

behang kinderkamer

Als afsluiter nog enkele tips:

1. Start altijd met een basisidee van de kamer. Behangpapier kan zeker een goede basis zijn om van te vertrekken. Hierop kan je verderbouwen. In elk behang zit een bepaalde kleur of kleurenpallet waar je zeker iets mee kan. Of kies een kleur die in de accessoires zit die je al hebt.

2. Hou je kleurenpallet wel eerder beperkt. Kies voor maximum 3 à 4 kleuren om toch een balans te vinden en rust te behouden. Zeker voor een kinderkamer is dat wel een must. 🙂

3. Gebruik ook zeker voldoende wit of zachte tinten die de frisheid in de kamer benadrukken.

4. Verf de muur waar je raam in zit eerder in wit of een lichte tint om optimaal licht binnen te krijgen in de kamer! Donkere kleuren blokken het licht af!