Vandaag de dag lijkt het doodnormaal dat iedereen het terras beschouwt als een verlengstuk van de living of keuken. Het is echter het Limburgse tuinmeubelmerk Tribù dat al sinds de jaren ’90 een pioniersrol vervult in deze trend.

Tribù: exclusieve tuinmeubelen uit Limburg - Flashmagazine
©Tribù

Anno 2019 blinkt deze fabrikant vooral uit door het exclusieve karakter. Het bedrijf werd iets meer dan een halve eeuw geleden opgericht door Henri De Cock. Mettertijd verlegden ze de focus naar mensen die eigenlijk niet naar de prijs hoeven te kijken, een stoel kost al snel 500 tot 1.250 euro, maar die wel oog hebben voor topdesign. 

Tribù: exclusieve tuinmeubelen uit Limburg - Flashmagazine
©Tribù

Fans overal

Tegenwoordig sieren de Bilzerse loungesets, tafels, stoelen en daybeds de buitenspace in meer dan 60 landen. Niet alleen daardoor is dit label absolute wereldtop. Het speelterrein waarin ze bewegen, is namelijk dat van het exclusieve, high-end tuinmeubilair. Daarmee boren ze naast de markt van de particuliere levensgenieter ook de sector van de grootschalige infrastructuurprojecten, en de branche van de luxueuze hotelresorts aan.

Wereldberoemd

Het is intussen doodnormaal dat studenten van de meest gerenommeerde universiteit van Saoedi Arabië hun cursussen liggen te blokken op een zetel van Tribù. De buitenomgeving van het Belgische paviljoen van de EXPO 2020 in Dubai zal eveneens met Limburgs meubilair aangekleed worden. En toen het allereerste Hard Rock Hotel van Europa in Ibiza moest ingericht worden, kwamen de binnenhuisarchitecten aankloppen in onze provincie. De brongroene pareltjes kan je ook tegenkomen in luxejachten en in de kantoren van onder meer Coca Cola, Nespresso en Louis Vuitton. Al de beslissingnemers daar waren uiterst gecharmeerd door het aanbod, dat tegenwoordig georganiseerd is in 22 collecties. Die hebben allemaal hun eigen look-and-feel, terwijl ze onderling toch erg goed bij elkaar passen.

Tribù: exclusieve tuinmeubelen uit Limburg - Flashmagazine
©Tribù

Duidelijke missie

Zopas werd de Nodi-stoel nog bekroond met de prestigieuze German Design Award voor Excellent Product Design. Voor het ontwerp deden ze steevast beroep op Belgische en internationale prijswinnende designers zoals Monica Armani, Fabiaan van Severen en Studio Segers, die dan telkens instaan voor een volledige productlijn, tot en met parasols en accessoires. Zolang ze maar vasthouden aan de missie van het merk: zorgeloos buiten genieten. Ieder ontwerp moet een huwelijk vormen tussen hoogwaardige kwaliteit en een pure stijl. Spreek gerust van discrete luxe, modern en verfijnd. Tijdloos ook. En dus moet je geen opvallende kleuren of vormen verwachten.

Comfort krijgt voorrang

Er mooi uitzien is trouwens niet het allerbelangrijkste. De hoogste prioriteit is weggelegd voor het zitcomfort. Wanneer je in hun tuinzetels wegzinkt, voel je alle spanning wegglijden. Research & Development is één van de hoekstenen in dit familiebedrijf. De passie voor innovatie resulteert in een niet aflatende zoektocht naar duurzame materialen, die er natuurlijk uitzien en die weer en wind kunnen trotseren. De eindassemblage en controle mag dan wel in Bilzen gebeuren, het stofferen, lakken, weven enzovoorts wordt uitgevoerd door onderaannemers die op mondiaal vlak de besten zijn in deze deeldisciplines. Onderdelen komen uit Indonesië, China, Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje… En de afwerking is zo fijn tot in de details, dat deze outdoor meubelen ook binnenshuis gerust een plaats verdienen.  

Tribù: exclusieve tuinmeubelen uit Limburg - Flashmagazine
©Tribù

Nieuw dit jaar

Voor de stoffencollectie van 2019 haalden ze inspiratie in de natuur. Met de typische kleuren van de seizoenen, frisgroene bladeren, zonovergoten aarde en stralende lucht, in subtiele, harmonieuze schakeringen. Allemaal verkrijgbaar in linnenlook of andere inspirerende materialen en texturen.

Zitten op maat

Een nieuwkomer in de collectie is de modulaire Senja sofa. Het uiterst flexibele design daarvan nodigt je uit om een meubel samen te stellen dat aan al jouw wensen voldoet, door het combineren van een enkele zetel met een, twee- of driezitmodule en te opteren voor lage of hogere armleuningen. Bovendien kan je overal geïntegreerde tafels van teak of geglazuurde lavasteen in het ontwerp verwerken. Met een rank consoletafeltje dat achter de sofa bevestigd kan worden en elegante bijzettafeltjes, is de persoonlijke look helemaal af.

Nog meer moois 

De nieuwe elegante Tao tafelcollectie is een toonbeeld van perfect evenwichtige contrasten, met robuuste, sculpturale voetstukken en slanke tafelbladen die aangenaam aanvoelen. Hier gebruiken ze fijn, licht beton om de meubels een stijlvolle maar toch stevige look te geven, terwijl het ronde tafelblad lijkt te balanceren. Het diepe kussen van de Nomad lage stoel is zo gemaakt dat het je lichaam als een cocon omsluit. Het ligt over de armleuningen en volgt de glooiende vorm van de rugleuning. Het gestileerde, verfijnde Nodi ligbed combineert minimalisme met een casual en lichte toets. Het lichte, luchtige silhouet wordt gekenmerkt door een herkenbaar patroon van in elkaar gedraaide touwen van weerbestendig Canax die over het elegante frame worden uitgerekt. Het soepele touwwerk geeft zachtjes mee voor extra ligcomfort.

Tribù: exclusieve tuinmeubelen uit Limburg - Flashmagazine
©Tribù

Nu je weet welke meubelen te kopen, geven we ook nog graag mee hoe je jouw tuin gezellig aankleedt.