Kan jij echt genieten van een stukje natuur waar je naar hartelust in kan wroeten, maar heb je zelf geen tuin? Of laat je het zware werk toch liever aan anderen over? Voor iedereen is er een manier van tuinieren…

Volkstuin

Volkstuin

Kleine lapjes grond waarop (stad)bewoners groenten telen voor eigen gebruik, dat zijn volkstuinen. Je kan zo’n perceel huren in heel wat (Limburgse) gemeentes. Vaak zijn er wel wachtlijsten. Check de website van je eigen gemeente voor meer info.

Samentuin

Samentuin De Craenhofkens, Leopoldsburg (B)
Samentuin De Craenhofkens, Leopoldsburg (B)

Een samentuin is één tuin waarin mensen samen ecologisch tuinieren. Op www.velt.be/samentuinen/waar-vind-ik-samentuinen vind je een overzicht van alle samentuinen.

Pluktuin

pluktuin

Er zijn ook andere mensen die hun tuin ter beschikking stellen voor jou. Zo kan je deelnemen aan de plukclub van Groenatelier Pluk in Herk-de-Stad. Zij zaaien de bloemen voor jou en daarna kan je ze in de zomer gewoon zelf gaan plukken!

Tuinman

tuinman

Als je wel een eigen tuin hebt, maar geen groene vingers of tijd, kan je natuurlijk ook gewoon een professioneel inschakelen. Contacteer een tuinman die jouw stuk op tijd en stond onderhoudt.

DELEN