Het is bijna Valentijn! Heb jij jouw match made in heaven nog niet gevonden? No problem! Valentijn is namelijk de geschikte dag voor een blind date. Open Tinder en swipen maar … tot je de perfecte match gevonden hebt. Niet zo gek op Tinder? Nog een leuk idee: laat je vriendinnen eens iemand kiezen waarmee jij op date moet gaan.

Eerste date? Ga uit eten

Weet je nog niet wat je als activiteit moet kiezen voor die spannende eerste afspraak? Kies dan zeker voor een restaurantbezoek. Want aan tafel leer je meer over iemands persoonlijkheid dan in de bioscoop of op café.

Let op zijn/haar tafelmanieren.
Je leert er heel wat van!

Tijdens zo’n eerste afspraakje moet je elkaar nog wat aftasten, figuurlijk natuurlijk. En laat een etentje hiervoor nu net de perfecte gelegenheid zijn. Want tafelmanieren zeggen heel wat over een persoon en over zijn of haar gewoontes. Wij overlopen even op wat je moet letten:

 

1 – Servet onder de kraag? Oh boy! Een moederskindje!

via GIPHY

Laat ons eens uitgaan van een mannelijke tafelgenoot. Stopt die de servet onder zijn kraag, dan is het nog een moederskindje. Een echte man van de wereld weet dat de servet op de schoot hoort.

 

2 – Gekke tafelmanieren en veel geknoei? Dan is hij/zij onzeker

via GIPHY

Hangen er aan de mond van je date nog etensrestjes of ligt de hele tafel al vol kruimels? Dan mag je er zeker van zijn dat de persoon die voor je zit een heel onzeker iemand is.

 

3 – Alcohol will tell you everything

via GIPHY

Een kerel die resoluut alcohol weigert, zelfs een aperitief, is waarschijnlijk niet de meest gezellige partner. Bovendien zit hij misschien wel op zijn centen.

 

4 – Cuisson niet naar wens? 

via GIPHY

Wie vlees terug stuurt omdat de cuisson niet voldoet, is veeleisend, een pietlut.

 

5 – Veel groenten? Dan heb je te maken met een gevoelig persoon

via GIPHY

Let ook op wat er besteld wordt. Vis gaat samen met een verfijnde smaak, veel groenten staan garant voor een gevoelig persoon.

 

6 – Het duurste op de kaart? Not impressed!

via GIPHY

Kiest hij meteen voor het duurste op de kaart? Dan is dat wellicht een manier om indruk te maken.

 

7. Proeven van zijn/haar vork. Dan zit het goed!

via GIPHY

Indien hij/zij jou laat proeven van zijn/haar vork, mag je zeker zijn dat er gezoend wordt bij het afscheid. Let’s kiss!

 

8 – Meer aandacht voor de serveerster? That’s a no go

via GIPHY

Geeft je date meer aandacht aan de ober of serveerster? Laat hem/haar dan maar voor wat het is. De kans is groot dat hij/zij nooit aan jou alleen genoeg zal hebben.

 

9 – Delen we de rekening? NO!

via GIPHY

Ook te mijden zijn de mannen die de rekening willen delen, iemand die de rekening napluist (een controlefreak), of die uitdrukkelijk naar het BTW-bonnetje vraagt. Een date trakteren op kosten van de zaak is absoluut not done.

Twijfel dus niet en zoek snel een hottie om mee op dinner date te gaan! Je zal verstelt staan van wat je allemaal er uit leert.

Nog enkele cadeautips voor Valentijn nodig? Check ze hier.