Tijd is een kostbaar iets. Terecht het hoogste goed. Het uurwerk dat we dragen vertelt ons van minuut tot minuut waar we ons bevinden op de tijdlijn Een waardevol instrument dat er ook mooi mag uitzien. 

We zetten de tijd even stil en kijken naar 3 toppers die hun tijdloos design en duurzame dienstjaren reeds lang bewezen hebben. Elk van deze polshorloges heeft een ander prijskaartje, maar zijn allemaal even iconisch. Hoogste tijd dat we jullie wat wijzer maken bij de aanschaf van jouw hebbeding. Zodat ook jij met trots de pols kan heffen wanneer je de volgende keer kijkt hoe laat het is. Maak kennis met deze unisex draagbare mannenuurwerken.

 

1 – Casio G-Shock

Casio G-Shock
Casio G-Shock

Vooral het model DW-5600E-1VER is een echte classic en mag niet ontbreken in ieders uurwerkenkast. Het beroemde G-Shock horloge heeft een kunststof kast met een diameter van 43mm en is voorzien van een kunststof/kunsthars band. In de kast bevindt zich een digitaal quarts kwaliteitsuurwerk en is afgewerkt met mineraalglas. Duikje nemen kan tot 20 ATM. Duurzaam en oerdegelijk onverwoestbaar. Bovendien bestaat dit horloge ook in een solarversie.

Voor dit exemplaar betaal je net geen €100

 

 

2 – Newport Automatic

Newport Automatic
Newport Automatic

De Newport kwam in 1988 voor het eerst uit de werkplaatsen van de Franse horlogemaker Michel Herbelin. Het iconische polshorloge viert dit jaar dus z’n 30ste verjaardag. Om die feestelijke gelegenheid te herdenken brengt het merk een beperkte reeks uit: voor de hele wereld niet meer dan 500 genummerde exemplaren van het automatisch model met drie wijzers/datum. Dit horloge is gemaakt uit roestvrij staal 316L met een antracietgrijze PVD-coating en pronkt met een transparante bodem met schroeven. Saffierglas staat garant voor een prachtige afwerking. Het horloge is waterdicht tot 100 meter diepte. De wijzerplaat zelf bestaat uit zwart UD-carbon met cirkelvormig hoogsel in geborsteld blauw. Kortom dit prachtige uurwerk aan jouw pols springt meteen in ieders hoog.

 

De aanbevolen winkelprijs voor dit exemplaar is €1.250 

 

3 – Tag Heuer Monaco

tag heuer
tag heuer

Een echte Zwitserse klassieker uit de motorsport. De iconische, betrouwbare chronograaf CAW2111.FC6183 met automatisch Calibre 12 binnenwerk, is een heus werkpaardje. De kast van dit model is vervaardigd uit roestvrij staal en kan tegen water tot 10 ATM. Dit horloge heeft een krasbestendig saffier glas en een blauwe alligator Lederen armband met roestvrij stalen vouwsluiting. Ja hoor dit is nu eens echt een polshorloge dat hoge ogen gooit.

De richtprijs voor deze wijzerplaat zit rond €4.800

 

4 – Piaget Altiplano 910P

Piaget Altiplano 910P
Piaget Altiplano 910P

Dit is het dunste automatische horloge ter wereld. Piaget excelleert al decennialang in het maken van dunne horloges, en ook dit jaar maken ze zich er niet gemakkelijk van af. Deze Altiplano is slechts 3,65 millimeter dik, en heeft een mooie doorsnee van 41 millimeter. De prijs? Die is voor een gouden horloge verrassend toegankelijk.

Je hebt deze horloge voor om en bij € 24.000

 

5 – Vacheron Constantin Fifty-Six Complete Calendar

Vacheron Constantin Fifty-Six Complete Calendar
Vacheron Constantin Fifty-Six Complete Calendar

De nieuwe Sixty-Five collectie van Vacheron Constantin is gericht op een nét even wat jongere doelgroep dan het klassieke huis normaal gezien aanspreekt. En daar horen coole designs voor knappe prijzen bij. De diameter van dit horloge is 41 mm. De afwerking is bestaat volledig uit platinum en saffierglas. Dit is een prachtexemplaar om te dragen rondom je pols maar durf jij het dragen?

Dit horloge heb je reeds om je pols voor de ‘spotprijs’ van € 69.000