Deed jij het al eens? Meevaren in een heteluchtballon? De gelukkigen die dit al eens deden, delen haast allemaal dezelfde ervaring: rust, rust en nog eens rust. Geniet van het landschap zoals je het nog nooit zag. We laten alvast een ballonnetje op.

Als je het nog niet hebt gedaan, moet je het zéker eens proberen. Het is niet duur en er zijn tal van Limburgse bedrijven die je graag meenemen in een tochtje, hoog boven de begane grond. Waaraan moet je je verwachten? Alvast enkele tips.

Koud?

Hoog in de lucht is het koud. Dat is normaal. Maar in tegenstelling tot wat de meesten denken, is het in een luchtballon niet veel kouder dan op de grond. Komt door de brander die zorgt dat de ballon regelmatig hete lucht krijgt, waardoor hij in de lucht kan blijven. 

Dus extra warm kleden is geen must. Neem iets mee dat je kan uittrekken. Kippenvel krijg je wellicht alleen door de magistrale vergezichten en opperste rust.

Makkelijk

Bovenkleding is best van het gemakkelijke type. Je hoeft niet naar een galabal. Lekker zittende outfitjes volstaan. Alsof je een boswandeling zou maken. De keuze van je jas? Best winddicht. In een balloon kan het namelijk flink waaien. Een fleece trui doet ook altijd wonderen. En denk aan de brander: bescherm je hoofd. Een pet, muts of hoed volstaan.

Landen doe je vaak in een weiland. Stevige stappers is hier dus een aanrader. Naaldhakken uit den boze.

Accessoires

Vergeet je fototoestel niet. Filmpjes en foto’s maken vanuit een luchtballon is een bijzondere ervaring. Zo kan je na je hemelritje thuis verder genieten van je unieke ervaring. Een verrekijker is ook altijd handig. Denk er verder ook aan dat ballonvaarders zo compact mogelijk varen. Kleine tassen zijn toegestaan, grote uiteraard niet. Neem daarom alleen het hoognodige mee. 

Geniet

Geef je ogen de kost. Neem de ervaring in je op en durf ze te beleven. Er kan niets aan tippen. Daar is iedereen die je voorging het erover eens. Wil je meer weten? In Limburg zijn er tal van ballonvaartbedrijven die je er graag meer over vertellen. 

Loop je er al warm voor? Dan is er in een van de korven vast een plaatsje voor je. 

En misschien staat het binnenkort hoog op je verlanglijst. 


Blijf je liever veilig aan de grond? Limburg heeft natuurlijk ook heel wat moois te bieden zonder dat je ervoor van de grond moet gaan. Zo kan je bijvoorbeeld onze brouwerijen eens een bezoekje brengen of ontdek enkele prachtige wandelingen.