Met de winter in aantocht maken we het opnieuw gezellig in huis. Plaids en kussens worden aangehaald, kaarsjes aangestoken en lichten gedimd. Maak kennis met onze favoriete interieurtrends voor dit najaar.

Vleugje zomer

Net als onze kleerkast krijgt ook ons interieur een spatje kleur. Zwart maakt plaats voor bruin, grijs en donkergroen. Deze kleuren worden vergezeld van warme, roze tinten. Een vleugje zomer in de winter, om helemaal happy van te worden. 

Zachte zetels

Fluweel blijft nog even hangen in ons interieur. Naast kussens zijn ook plaids en zetels in deze zachte stof bijzonder populair. Fluweel leent zich echt tot een experimentje. Wat dacht je van een mosterdgele poef of een mintgroen kussen?  

Liefde voor linnen 

Sobere texturen en materialen winnen aan belang. Linnen is één van die nostalgische stoffen die opnieuw populair is. Deze eenvoudige stijl gaat hand in hand met een kleurenpalet bestaande uit taupe, groentinten en nude-kleuren. 

Zuiders tintje

BRON: Bloomingville
BRON: Bloomingville

Dat vleugje zomer vertaalt zich ook in invloeden van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen die stilletjes ons interieur binnensluipen. Aardse tinten – met oranje als hoofdkleur – beïnvloeden het kleurenpalet, natuurlijke materialen als hout en aarde maken het plaatje compleet.  

Cult clash

BRON: Bloomingville
BRON: Bloomingville

Op termijn zullen regeltjes vervagen wat resulteert in een bonte mix van mooie interieurobjecten en pure kleuren. Het interieur van de toekomst is een eclectisch geheel waarin alles mag en alles kan. Het is ietwat dramatisch, met heel veel decoratieve items, maar vooral met veel plaats voor warmte en gezelligheid.