Honden laten je met hun puppy-oogjes zo smelten dat ze je soms overtuigen om je eten met hen te delen. Toch moet je opletten met je viervoeter te laten mee-eten, want sommige soorten voedsel zijn giftig voor je hond en kunnen zelfs dodelijk zijn!

Chocolade

Hoe puurder de chocolade, hoe slechter het is voor je hond. Zo is witte chocolade en melkchocolade minder schadelijk dan zwarte chocolade. Afhankelijk van de grootte van je hond, is de hoeveelheid al dan niet dodelijk.

Giftig eten voor je hond - flashmagazine.be

Druiven en rozijnen

Ook druiven en rozijnen zijn giftig voor je viervoeter. Druiven kunnen vergiftigen vanaf 20 gram per kilo lichaamsgewicht. Rozijnen werken veel sneller in op het lichaam: vanaf drie gram per kilo lichaamsgewicht begint de vergiftiging. Let dus ook op met rozijnenbrood of krentenbollen!

Giftig eten voor je hond - flashmagazine.be

Rauwe aardappel

Rauwe aardappelen bevatten de giftige stof solanine. Vooral de schil en uitlopers zijn de grootste boosdoeners. Na het koken verdwijnt deze stof en is de aardappel niet meer giftig en mag hij dus wel een ‘patatje’ mee-eten.

Giftig eten voor je hond - flashmagazine.be

Uien en knoflook

Uien en knoflook kunnen bloedarmoede en krampen veroorzaken. In het algemeen is knoflook minder schadelijk dan ajuin, maar toch let je er beter mee op.

Giftig eten voor je hond - flashmagazine.be

Avocado

Avocado staat misschien in je lijstje van favoriete fruitsoorten, maar voor honden en ook andere zoogdieren kan het fataal zijn. De giftige stof persine tast de alvleesklier aan en kan voor ademhalingsproblemen en vochtophopingen in de organen zorgen.

Giftig eten voor je hond - flashmagazine.be

 

 

 

 

 

 

 

Champignons en paddenstoelen

Een onschuldige champignon kan ervoor zorgen dat je hond in shock raakt, met een fatale afloop tot gevolg.

Tomaten

Een tomaat kan allergische reacties veroorzaken en kan ontstekingen een boost geven.

Giftig eten voor je hond - flashmagazine.be

Het is dus best een hele waslijst van giftige voedingswaren voor je hond. Hoewel het misschien verleidelijk is om je eten met je hond te delen, is het eigenlijk helemaal niet nodig. Geef je hem kwalitatieve voeding, dan zit er alles in wat hij nodig heeft.

Twijfel je of je hond iets giftigs heeft gegeten? Neem dan het onzekere voor het zekere en contacteer je dierenarts voor meer informatie.