Als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan, dan hoort daar altijd een sollicitatiegesprek bij. Dat moment is je kans om te overtuigen dat jij de geschikte kandidaat bent. Dankzij deze tips weet je alvast wat je moet vermijden!

4 herkenbare situaties

1. Te laat komen

Wees op tijd op de juiste plaats. Tenzij je al meteen een slechte indruk wil nalaten. Met de technologie van tegenwoordig zijn er namelijk geen excuses, tenzij overmacht.

Wat je moet vermijden bij een sollicitatiegesprek! - Flashmagazine

2. Foute posts op sociale media

Hoewel ze niet meer weg te denken zijn uit dit digitale tijdperk, post je er best geen foto’s op waarvan je niet wil dat je potentiële werkgever ze ziet.

Wat je moet vermijden bij een sollicitatiegesprek! - Flashmagazine

3. Zonder voorbereiding binnengaan

Op Google vind je heel wat artikelen die uitweiden over het “juiste” antwoord op vragen die frequent gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek. Bedenk vooraf wat jij erop zou antwoorden en leer veel voorkomende vragen uit het hoofd.

Wat je moet vermijden bij een sollicitatiegesprek! - Flashmagazine

4. Te opdringerig overkomen

Je cv verstuurd? Wacht dan zo’n 2 weken voordat je opnieuw contact opneemt en panikeer niet als je nog geen mail of telefoontje kreeg. Vraag op het einde van je sollicitatiegesprek wat het verdere verloop zal zijn. Als je na die periode nog geen antwoord ontvangen hebt, laat hen dan iets weten.

Wat je moet vermijden bij een afspraak om te solliciteren - Flashmagazine

Om zo’n sollicitatiegesprek vast te krijgen, moet je vaak eerst een leuke motivatie sturen. Wij helpen je alvast om dat op een originele manier te doen!