Klimmen, klauteren, lopen, hinkelen, trekken, duwen, zwaaien, schommelen,…Kinderen proberen constant nieuwe bewegingsvormen uit.De meeste kinderen bewegen dan ook graag uit zichzelf. De mate waarin kinderen bewegen, wordt vaak bepaald door de bewegingssituaties en de spelmaterialen die ze aangeboden krijgen.Graag geef ik wat uitleg over een modern balanceerbord : de Wobbel.

Een Wobbel is een klassiek balanceerbord in een eigentijdse vorm en met nieuwe toevoegingen. Het houten speelgoed dat jong en oud beweegt.

Kracht

De Wobbel stimuleert bij gebruik de lichaamsbalans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van het bord als trainer kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt. Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen alsook volwassenen en ouderen.

Barbapappa

Bijzonder is dat naast deze ontwikkelingsondersteunende eigenschappen de Wobbel vooral inspireert door zijn indrukwekkende maar ongedefinieerde vorm. Juist deze vorm stimuleert de creativiteit en zorgt dat de Wobbel, als een Barbapappa, alles kan zijn wat het kind er zelf in ziet. (een brug, een schommel, een huisje, een racebaan, een glijbaan, een opstapje,…)

Rust

De ervaring leert ons dat deze speelgoedtrend als een magneet op kinderen werkt. Niet alleen voor het uitbundige en speelse (samen-) spel maar ook voor rustmomenten en meer individueel spel. (Snoezelen in de wobbel onder een dekentje, je uitrekken door languit over de wobbel te gaan liggen,…)

Mooi

De Wobbel is door zijn vorm en uiterlijk het enige speelgoed dat je niet hoeft op te ruimen. Hij staat prachtig in iedere woonkamer bovendien is dit item bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Je vindt de Wobbel bij Kat & Koe Speelgoedwinkel te Sint-Truiden.
Richtprijs : 105€ (basisuitvoering)