Of je nu wel of niet houdt van strijken, iedereen heeft er wel eens problemen mee. Daarom hebben wij enkele tips gebundeld, zodat het leven voor jou nog een stukje gemakkelijker wordt. Lees dus zeker deze strijktips, want zo ga je kreukloos door het leven!

Droge was

Het allerbelangrijkste bij een goede strijk, is droge was. Dit is ook je eerste stap. Zorg ervoor dat je was heel droog is, anders strijk je het kapot. Er is trouwens een handig trucje om je was sneller droog te krijgen… Wij verklappen het graag! Als je daarnaast de was uitschudt voor het drogen, kunnen er ook al heel wat kreuken vermeden worden. Sommige kledingstukken moet je zo zelfs al niet meer strijken. Het sorteren van je was op voorhand, helpt ook al wat. Sommige kledingstukken mogen echter niet op een hoge stand gestreken worden.

Zo ga je kreukloos door het leven

Ruimte

Je kan niet strijken in je kleinste kamertje. Voor zo een klus heb je heel wat ruimte nodig. Je strijkijzer met strijkplank, wasmand(en) en een tafel om je gestreken was op te leggen. Als je dit niet hebt, dan kan je ook nog altijd in je tuin strijken als het mooi weer is.

Zo ga je kreukloos door het leven

Hemden eerst!

Veel mensen strijken niet graag en kijken dan tegen het moeilijkste kledingstuk op: de hemden. Valse kreuken zijn heel snel gemaakt, maar ga de confrontatie gewoon meteen aan met deze strijktips…

  • Stap 1: strijk de binnenkant van het hemd (binnenstebuiten gedraaid).
  • Stap 2: strijk hierna de kraag en het schouderpand. Je legt dit best over de ronde tip van je strijkplank om geen valse kreuken te creëren.
  • Stap 3: leg de mouw goed op de naad en strijk ze alle twee.
  • Stap 4: daarna strijk je voorzichtig de voorkant en als laatste de achterkant. Eens je klaar bent, hang je het hemd best zo snel mogelijk op de kapstok. Anders is al je werk voor niks geweest!

Zo ga je kreukloos door het leven