Moet jij ook elke avond een heuse onderhandeling voeren met je kind om naar bed te gaan? Volg je deze vuistregeltjes, dan dommelt je kleine spruit in geen tijd in. 

Zorg voor een routine

Kinderen houden van structuur en duidelijkheid, ook wanneer het tijd is om te gaan slapen. Door elke avond dezelfde routine te volgen, begrijpt je kind dat het bedtijd is. Een goede avondroutine duurt ongeveer een halfuurtje en bestaat uit tanden poetsen, pyjama aandoen, een dikke knuffel en de lichten uit. Met een verhaaltje plezier je kinderen ook ongetwijfeld.

Zo gaat je kind met plezier naar bed - flashmagazine.be

Maak het niet te bont 

Ravotten vlak voor het slapengaan is geen goed idee. Je kind geraakt er te opgewonden door en is dan helemaal niet in slaapstemming. Doe het rustig aan en maak tijd om samen met je kind een verhaaltje te lezen, muziek te luisteren… Ook het licht van televisies of tablets zijn boosdoeners om snel in slaap te vallen. Zeg technologie dus vlak voor het slapengaan vaarwel.

Zo gaat je kind met plezier naar bed - flashmagazine.be

Hapjes en drankjes

Een zware maag werkt het inslapen tegen. Na het avondeten is snoepen dus uit den boze. Ook moet je opletten met suiker en cafeïne vlak voor bedtijd.

Zo gaat je kind met plezier naar bed - flashmagazine.be

Met deze tips wordt naar bed gaan een pak aangenamer voor jou en je kind.

Ook in bad gaan is een goed ritueel om het slapengaan te vergemakkelijken. Doet je kleine spruit dat niet graag? Lees dan snel onze tips!