Terwijl we allemaal staan te puffen, voelen ook onze viervoeters de warmte. Met deze tips hou je jouw huisdier koel op hete dagen.

Koele ruimte

Doorheen de dag hou je best ramen, deuren en rolluiken dicht zodat de warmte uit huis blijft. Koelt het ’s avonds af, dan kan je wel alles openen om de frisse lucht binnen te laten. Maak zoveel mogelijk schaduwplekjes in je tuin zodat je hond of kat een koel plekje kan opzoeken. Heb je van nature weinig schaduw buiten? Plaats dan wat parasols om er toch wat te creëren.

Zo hou je je huisdier koel bij hete dagen - Flashmagazine

Aangepaste activiteiten

Lange wandelingen zijn geen goed idee bij grote hitte. De warmte maakt het wandelen te vermoeiend, maar ook het grondoppervlak kan gloeiend heet zijn voor je viervoeter. Heb je water in de buurt waar je hond veilig kan zwemmen, dan is dit de ideale afkoeling. Bovendien is het de perfecte gelegenheid om eens goed te ravotten.

Zo hou je je huisdier koel bij hete dagen - Flashmagazine

Vers drinkwater

Net zoals mensen hebben dieren bij warme dagen meer dorst. Voorzie dus steeds de mogelijkheid om je dier te laten drinken. Ververs het water regelmatig en zet het zeker niet in de zon.

Zo hou je je huisdier koel bij hete dagen - Flashmagazine

Laat je huisdier nooit alleen in de auto

Het spreekt misschien voor zich, maar toch laten sommigen hun hond bij snikhete dagen nog steeds achter in de auto. De temperatuur stijgt er in geen tijd, ook al laat je het raam openstaan. Neem je hond gewoon mee en als dat niet kan, dan laat je hem best thuis.

Frisse zomer voor huisdieren - Flashmagazine

Zo hou je jouw huisdier koel op hete dagen!

Breng jij het liefst de zwoele zomerdagen door op je frisse slaapkamer? Ontdek hier de voor-en nadelen van samen slapen met je huisdier.

Nog meer leuke tips? Check dan zeker onze Facebookpagina eens!