Of je nu een puppy hebt of al een volwassen hond, jouw lieve vriend verdient altijd het beste. En dat op zijn maat, want elke hond is uniek. Dankzij deze tips leg je jouw trouwe viervoeter in de watten en komt je hond niks tekort!

De juiste voeding

Wanneer het op voeding aankomt, is de ene hond duidelijk de andere niet. Oudere honden hebben bijvoorbeeld nood aan speciale voeding, maar ook puppy’s vereisen voeding aangepast aan hun leeftijd. Je viervoeter kan misschien zelfs een voedselallergie hebben als hij veel last heeft van jeuk. Laat je dus voldoende adviseren! Dat is heel belangrijk, want met de juiste voeding blijft je hond namelijk in topconditie.

Zo komt je hond niks tekort! - Flashmagazine

Een geschikte verzorging

Honden vragen wel wat verzorging: wassen van een vuile vacht met speciale hondenshampoo, bestrijden van vlooien, controleren op teken, tanden verzorgen en poetsen, oren wassen… Een hond die goed verzorgd wordt, is wel een gelukkige hond. Daarbij zijn er ook enkele basisbehoeften waar elke hond op rekent:

Zo komt je hond niks tekort! - Flashmagazine

Voor meer advies over hoe je hond niks tekort komt, kan je ook altijd terecht bij je dierenspeciaalzaak. Zij helpen je eveneens graag verder met hun expertise over je andere huisdieren!