In de maand mei vieren tal van kindjes hun grote dag: hun communie- of lentefeest. En bij feestjes horen natuurlijk cadeautjes, maar hoeveel geef je voor een communie zonder de stempel ‘gierige pin’ of ‘wilde weldoener’ opgeplakt te krijgen? 

Familie of niet?

Het bedrag dat je schenkt aan het communicantje hangt af van enkele factoren. Zo geven gezinnen doorgaans meer aan familieleden dan aan de kindjes van vrienden of kennissen.

Zoveel geef je voor een communie - flashmagazine.be

Ben je peter of meter van het feestvarken? Dan zal je wat dieper in je buidel moeten tasten, want zij geven vaak wel wat meer. Een titel die dus met meer verantwoordelijkheden komt dan je misschien initieel dacht!

Zoveel geef je 

Maar hoeveel stop je nu uiteindelijk in de enveloppe? Doorgaans wordt er 50 euro gegeven voor een eerste communie en rond de 100 euro voor een plechtige communie. Denk er wel aan: uiteindelijk draait een communiefeest niet om het geld, maar is het een leuk moment om samen met familie en vrienden te genieten. Ook hier geldt ten slotte het gebaar dat telt, maar zo ben je wel alvast beter voorbereidt als je in die situatie belandt.

Of kies je liever voor een reisje naar het buitenland samen met de kids? Dan is Lissabon ook altijd een goed idee!