Yoga heeft tal van voordelen. Het ontspant je lichaam, het heeft een positief effect op je slaapkwaliteit, het komt je ademhaling en flexibiliteit ten goede… Kortom, tal van goede redenen om te beginnen met yoga! Deze 3 leuke varianten op yoga zijn dus zeker het proberen waard! 

Bikram yoga

Bikram yoga staat ook wel gekend als ‘hot yoga‘. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze vorm van yoga uitgeoefend in een ruimte waar het warm is. Zelfs bij de grootste koukleumen onder ons zal het zweet uitbreken wanneer zij de 26 houdingen aannemen in een kamer waar het 40°C is.

De warmte zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker ontspant en het vermindert de kans op blessures. Bovendien bespaart het je ook een tripje naar de sauna, want dankzij de infrarood warmte werkt deze yogasessie ook goed als ontgifting. Het zou niet gezonder zijn dan gewone yoga, maar door de warmte verbrandt je wel meer calorieën.

Vergeet wel niet goed te drinken na zo’n intensieve yogasessie!

Herstellende yoga

Mensen met chronische pijnen of die last hebben van slapeloosheid kunnen vast en zeker baat hebben bij deze variant van yoga. De focus ligt op het ontspannen van het lichaam door op de juiste plaatsen kussen of dekens te leggen. Je hoeft je niet in het zweet te werken, want hier is het de bedoeling dat je het rustig aan doet en helemaal relaxt.

©Yoga Yina

Acroyoga

Deze vorm van yoga doe je niet alleen, maar samen met een partner. De ene zorgt voor ondersteuning terwijl hij met zijn rug op de grond ligt en de tweede persoon balanceert dan op de armen en voeten van zijn/haar partner. Het ziet er allemaal heel acrobatisch uit en vraagt dus ook best wat vertrouwen van elkaar. Al heeft het ongetwijfeld een positieve impact op de relatie tussen jou en je (yoga)partner.

Benieuwd naar welke sporten je nog zoal kan doen met je partner? Ontdek ze hier.

3 leuke varianten op yoga - flashmagazine.be

Deze drie leuke varianten op yoga zijn zeker de moeite. Misschien wordt het wel jouw nieuwe hobby?