Darten is een spel dat heel fijn is om gezellig met vrienden, familie of in teamverband te spelen. Op café of gewoon bij je thuis. Je kent waarschijnlijk het klassieke spel, 501, wel al. Wist je echter dat er nog meer varianten zijn? Geschikt voor spelers van verschillende niveaus. Maak nu kennis met de leukste dartsspelletjes!

Cricket

Dit is wellicht het bekendste en populairste dartsspel, buiten 501 natuurlijk. De bedoeling van deze variant is heel simpel: raak de getallen van 15 tot en met de bull drie keer. Single telt als één, de dubbel telt als twee en de triple uiteraard als drie. Wanneer je in de bull gooit, krijg je één punt en als je de bull’s eye raakt, krijg je twee punten. Als je alle getallen drie keer hebt gegooid, win je het spel!

De leukste dartsspelletjes

Knock-out

Een van de leukste dartsspelletjes om met een grote groep te spelen, is knock-out. De eerste speler gooit zijn pijl naar een zo hoog mogelijk cijfer waarna de score van de andere spelers minstens zo hoog moet zijn als de voorganger. Als je lager gooit dan de speler voor je, krijg je een streepje achter je naam. Met drie streepjes is het spel voor jou afgelopen. De speler die het langste in het spel blijft, is de winnaar. Dit spel is niet moeilijk, maar vergt een portie geluk. Staat het aan jouw kant?

De leukste dartsspelletjes

301 – 501 – 701

Zoals hierboven vermeld is 501 het klassieke dartsspel. Ook hier zijn varianten voor. Je kan namelijk een kortere of langere versie spelen. Hierbuiten kan je ook werken met dubbel-in. Dat wil zeggen dat je punten pas beginnen te tellen als je in de dubbel gooit. Hetzelfde met triple-in. Bij dubbel-out kan je pas uitgooien als je in de dubbel uit gooit, met exact het cijfer dat je nog nodig hebt. Hetzelfde bij triple-out. Als je dit spel wil spelen, is het gemakkelijk als je een elektronisch dartbord hebt. Zo hoef je niet zelf te tellen, want dat kan zorgen voor moeilijkheden of misschien zelfs… valsspelen?

De leukste dartsspelletjes