In Pijnven fiets je nu door de bomen. Naast Fietsen door het Water telt Limburg nu een tweede grote fietsbeleving: Fietsen door de Bomen. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.

Waar fiets je door de bomen?

Fietsen door de Bomen doe je in Hechtel-Eksel, aan het Pijnven in Bosland, ter hoogte van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk. En dat is niet toevallig. Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen en slaagt erin mens en natuur te verbinden.

Fietsen door de Bomen - Flashmagazine
©Toerisme Limburg

Wat maakt het fietspad zo speciaal?

Net zoals bij Fietsen door het Water biedt dit fietspad een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos. Het pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 meter en is 700 meter lang. De palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.

Fietsen door de Bomen - Flashmagazine
©Toerisme Limburg

Respect voor het bos

De bossen van Pijnven bestaan vooral uit naaldbomen aangeplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen zijn de bomen nooit gekapt. Die situatie verbeteren we nu via een bosbeheerplan op maat. Kleinere inheemse bomen in de onderste laag van het bos krijgen meer plaats en licht om door te groeien. De gekapte bomen werden gebruikt voor het paviljoen aan de toegang dat dient als rust- en infopunt.

Fietsen door de Bomen - Flashmagazine
©Toerisme Limburg

Klaar om te gaan fietsen?

Er zijn 2 fietsroutes voor je uitgestippeld die knooppunt 272, en dus Fietsen door de Bomen, passeren.

Limburgse wandelroute van februari: Bolderberg-Viversel - Flashmagazine.be

Maar je kan ook heel mooi wandelen in Limburg, bijvoorbeeld langs de oevers van de Maas!