Als je een sport zoekt die koninklijk aanvoelt, concentratie vereist en er stoer én sierlijk tegelijk uitziet, tref je met golf de bal het meest. Je begeeft je op verzorgde banen. Het is een echte sport voor ‘ladies and gentlemen’, die graag competitief zijn. Je kunt tijdens het golfen overigens niet alleen spelen tegen anderen, maar ook je eigen prestaties proberen te verbeteren. 

In vrijwel elke club worden er golflessen verzorgd, zodat je je vaardigheden en kennis verder kunt opbouwen. De laatste jaren is golfen steeds toegankelijker geworden en niet per se een hobby voor de rijken. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat golfen je conditie verbetert, net omdat je je heel erg moet focussen en concentreren, wat leidt tot grote inspanningen. Ideaal als je je concentratievermogen op peil wil houden, of zelfs vergroten. 

Golfen voor beginners - Flashmagazine

Voor de beginners geven we alvast graag wat tips mee:

1. Golfprofessional

Les nemen is wellicht de beste start. Zo leer je meteen alles goed en correct aan, iets waar je, eens je de smaak te pakken krijgt en gevorderd bent, veel plezier aan zult beleven. Bovendien geeft het je een betere kijk op je talent. Zoek je een goede leraar, een professional als het kan, en blijf erbij. Hij of zij zal je de slagjes van het vak leren, tot aan het gaatje.

Golfen voor beginners - Flashmagazine

2. Discipline

Als je eerder sporadisch naar de golfbaan trekt, pakweg één keer om de twee weken, zal je golfswing nauwelijks verbeteren. Hierdoor blijft het resultaat dan ook uit en haak je waarschijnlijk af. Zonde van het geld. En van je voornemen. Zoals iedere sport beaamt: oefening baart kunst. Houd een schema bij. Noteer voldoende. Waar je staat, wat je geleerd hebt… zo zie je natuurlijk verloop en groei in je bekwaamheid.

Golfen voor beginners - Flashmagazine

3. Concentratie

Blijf je focussen op je golfswing. Deze stelt je in staat het meeste uit je sport te halen. Alles draait per slot van rekening om je slag. De meeste golfswings duren ongeveer een minuut, voorbereiding inbegrepen. Zestig seconden concentratie moet lukken. Houd altijd je oog op de bal. Na een goede slag is er immers tijd genoeg voor een gezellig babbeltje.

Golfen voor beginners - Flashmagazine

4. Leer van je fouten

Fouten maken is helemaal niet erg. Iedere beginner of gevorderde golfer maakt ze. De kunst is om er iets van te leren. Analyseer wat je fout deed en probeer het te verbeteren. Vraag iemand of hij of zij je kan helpen. Blijf in je flow. Verzamel desnoods je vragen voor naast het green. Je golfritme mag niet verstoord worden. Ook niet dat van anderen.

Golfen voor beginners - Flashmagazine

5. Relax

Nergens voor nodig haastig over de golfbaan te racen. Je hoeft geen trein te halen. Neem uitgebreid je tijd. Geniet ook van het golfen. Probeer te ontspannen. Weliswaar gefocust, maar houd het plezierig. Het moet leuk blijven. Neem je tijd, slag per slag. Adem diep en blijf bij je routine. Golfen is een sport van concentratie. Haast en spoed is hier zelden goed.

Golfen voor beginners - Flashmagazine

Bevraag je gerust in een van de golfclubs in jouw buurt. Lees eens een fijn boekje. Een goed georiënteerd golfer maakt namelijk een betere start.

Is golf niet echt een sport voor jou? Wat dacht je dan van kitesurfen?