Normaal gezien zou je verwachten dat je achter een boot of kabel hangt om aan wakeskating te doen, maar er is nog een andere manier… Zo is het ook al getest met een drone!

De basis

Wakeskating is een combinatie van snowboarden, wakeboarden en skateboarden. Hierbij sta je op een zogenaamde wakeskate. Dat is een soort van skateboard, maar dan voor op het water. Deze bevat een speciale tape waardoor je gewoon grip hebt (net als op een skateboard). Hiermee kan je zo’n snelheden van 30 à 35 kilometer per uur halen.

Heb jij al gehoord van drone wakeskating? - Flashmagazine

Verschil met wakeboarding

Bij wakeboarding sta je in bindingen waardoor je min of meer vastzit. Bij wakeskating daarentegen sta je los op blote voeten of op speciale schoenen. Ook de trucjes die je met het board kan uitvoeren, zijn anders dan bij wakeboarden.

Heb jij al gehoord van drone wakeskating? - Flashmagazine

In praktijk

We horen je al denken: “Hoe ziet dat er dan uit?” Werp snel een blik op deze video om een idee te krijgen. Met zo’n drone boven je hoofd heb je dan ook meteen fantastische beelden van je avonturen! Zou dit een nieuwe rage kunnen worden? Een ding is alvast zeker, je oefent wel best even op voorhand…

Fan van watersport? Dan is kitesurfen misschien ook wel iets voor jou!