Iedereen die rent, hardloopt, jogt… heeft in zijn of haar smartphone hardloop-apps zitten, of je nu een iOS- of een Android-toestel hebt. Deze maken het mogelijk je prestaties te zien, en op te slaan, en dit allemaal terwijl jij je in ’t zweet werkt. Maar wat zijn nu de beste hardloop-apps? We overlopen ze even met je.

Op 1: Runkeeper

Is meteen ook de meest populaire hardloop-app. Niet verwonderlijk. Het is een heuse, digitale loopcoach. Hij motiveert, coacht, en zet je aan je eindstreep te halen. Terwijl jij je focust op je parcours, meet deze slimme coach iedere stap, je hartslag, de afstand, de snelheid… en nog veel meer. De app is zeer gebruiksvriendelijk ingedeeld. In een handomdraai stel je jezelf een doel, maak je een trainingsplan… en vervolgens moet je er enkel nog voor gaan. Makkelijker en completer kan niet! Deze app integreert Spotify en Apple Music in Runkeeper en speelt op basis van jouw tempo je playlist af. Je krijgt ook digitale schouderklopjes bij mijlpalen. En natuurlijk wil je je prestaties delen met je vrienden. Kan allemaal. Er is een gratis versie van Runkeeper, en een betalende. Die kost zoveel als een gemiddeld fitnessabonnement. 

Het erepodium voor hardloop-apps - Flashmagazine

Op 2: Strava

‘If it’s not on Strava, it didn’t happen’, wordt er wel eens gefluisterd tussen echte Strava-gebruikers. Deze app daagt je continu uit om je te verbeteren. Je ziet niet alleen jouw eigen doelen, maar ook die van anderen. Heerlijk competitief. Wat is het gemiddelde? Welke grafiek zie je graag? Wat vertelt de statistiek je? Deze app heeft het allemaal. Net omdat deze slimme coach steeds de vergelijking met anderen zoekt. Om hen dan te kunnen verslaan natuurlijk! Ook leuk: door segmentatie zie je welk stuk van het parcours je beter doet, welk slechter. Het bouwt ook focuspunten in, waaraan jij de volgende sessie kunt werken. De gratis basisversie is al vrij compleet, maar de premiumversie, die betalend is, gaat nog een stuk verder. Go-go-go!

Het erepodium voor hardloop-apps - Flashmagazine

Op 3: Nike+ Run Club

Het woord dekt de lading volledig: het is een grote club. Alles wat ze je vragen, is een Nike+ account aan te maken. De app serveert je je persoonlijke trainingsprogramma. Alle sessies worden opgeslagen en via statistieken getoond. Zo kan je met je vrienden de strijd aangaan. De app is ook gekoppeld aan de gezondheid-app in jouw telefoon. Dat levert interessante data op. Als je een tijdje pauze wil, of zelfs helemaal wil stoppen, blijven je gegevens en je data toch netjes beschikbaar en gaat niets verloren. En als je de draad terug oppikt, haak je gewoon weer in. 

Het erepodium voor hardloop-apps - Flashmagazine

Ga je lopen in de winter? Dan helpen niet enkel je hardloop-apps je, maar ook onze tips!