Bootfitting legt je voeten in de watten

Wintersporters kunnen er van meepraten: niets is vervelender dan knellende skischoenen en pijnlijke of koude voeten tijdens het skiën. Albrecht & Co heeft de pasklare oplossing in huis.

Hoogste comfort

Net als bij gewone schoenen heeft een fabrikant bij het ontwerpen van skischoenen een standaardvoet voor ogen. Wijkt de anatomie van jouw voeten ook maar een beetje af van die standaard, dan is bootfitting noodzakelijk voor je comfort. Bij bootfitting worden je voeten geanalyseerd om het probleem eerst op te sporen en daarna te verhelpen door bepaalde technieken toe te passen. Met welke problemen kan je zoal te maken hebben? “Denk bijvoorbeeld aan pijn- en drukplekken, voetkrampen en een brandend gevoel of zelfs gevoelloosheid aan de voet. Maar ook aan samengedrukte tenen, pijn aan de schenen en de enkels, koude voeten en brede of gespierde kuiten”, somt Joke Schraepen van Albrecht & Co in Paal-Beringen op. “Onze bootfitting verlost je uit je lijden.”

Passende inlegzool

Alles begint met de juiste maat van je skischoenen, zowel in de lengte als in de breedte. Maar bij skispeciaalzaak Albrecht & Co gaan ze nog een stap verder. “Wij passen je skischoenen aan op maat van jouw voeten”, legt Joke uit. “Daarvoor nemen we een afdruk van je voetzool en maken wij een passende inlegzool. Die stabiliseert je voet en tackelt nagenoeg
alle problemen zoals krampen en brandende pijn.”

Maximale ondersteuning

Goed nieuws voor wie enkelklachten heeft. “Onze ervaren bootfitter kan bijkomend de binnenschoen aanpassen en de buitenschoen uitzetten”, vervolgt Joke. “Smalle enkels worden ondersteund met hulpstukken op de binnenschoen waardoor de enkel vaster komt te zitten. Het scheenbeen ontlasten we door een tweede huid aan te brengen of ervoor te zorgen dat de tong van de skischoen minder druk uitoefent. Kuitproblemen pakken wij aan met kuitverbreders, door de clips op de buitenschoen te verplaatsen of door de tong van de binnenschoen aan te passen zodat die geen drukpunten veroorzaakt.”

Warm aanbevolen

En koude voeten, zijn die voorgoed verleden tijd? “Jazeker”, lacht Joke. “We kunnen zelfs verwarming in je skischoenen plaatsen om je voeten tot acht uur per dag warm te houden.” 

Naast bootfitting is Albrecht & Co the place to be voor het aankopen en huren van skimateriaal, (privé)skilessen in de eigen indoorskipiste en skireizen. Het sportieve team staat je bij met raad en daad!

Steeds welkom op afspraak

Diestersesteenweg 80/1
Paal-Beringen
T. 011 45 56 45
www.albrechtenco.be

 

DELEN