Een goede uitrusting is cruciaal voor eender welke sport, en daar maakt een sport bh voor vrouwen zeker deel van uit. Wij vertellen je waarom het dragen ervan zo belangrijk is.

Houdt stuiteren tegen

Naast het feit dat sporten met een gewone bh niet zo comfortabel is, houdt die ook het stuiteren van je borsten niet tegen. Een sport bh vangt zo’n 74% van de bewegingen op, terwijl dat voor een gewoon exemplaar maar 38% is. Je borsten goed beschermen is dus een must om pijn te vermijden. Bovendien kan het zelfs zorgen voor rug- en nekpijn als je niet de juiste beha draagt om te sporten.

Waarom een sport bh dragen zo belangrijk is - Flashmagazine

Hangborsten vermijden

Als je vaak gaat sporten zonder goede ondersteuning, gaat het weefsel van je borsten na een tijdje uitrekken. Beter voorkomen dan genezen dus, want hangborsten zijn best te vermijden. En zelfs als je kleine(re) borsten hebt, kunnen ze gaan hangen. Beschermen is dus belangrijk voor elke maat!

Waarom een sport bh dragen zo belangrijk is - Flashmagazine

Kies het juiste exemplaar

Of je nu gaat voor eentje met een medium of hoge ondersteuning hangt af van welke sport je gaat beoefenen. Bij lopen of intensievere trainingen zoals crossfit bijvoorbeeld, is meer steun aangeraden. Ga je enkel wat krachttraining doen in de fitness, dan moet dat niet per se.

Waarom een sport bh dragen zo belangrijk is - Flashmagazine

Hoewel er tegenwoordig heel wat leuke modellen op de markt zijn, baseer je jouw keuze best niet daarop. Kies voor een sport bh die niet schuurt, comfortabel zit en gemaakt is van ademend en snel drogend materiaal. Doe ook even enkele sprongetjes als je hem past. Hoe minder je borsten bewegen, hoe beter!

Waarom een sport bh dragen zo belangrijk is - Flashmagazine

Nu je de juiste beha hebt, is het tijd om erin te vliegen! Maar met z’n twee is toch zoveel leuker dan alleen… Deze 5 sporten kan je samen met je partner beoefenen!

Nog meer leuke tips? Check dan zeker onze Facebookpagina eens!