Fietsen zie je genoeg in ieder straatbeeld. De tweewieler is immers erg populair geworden. Elektrisch, racefiets, mountainbike, omafiets… het is een wereld op zich. Een laatste, maar zeker nog niet de allerlaatste trend, is de ‘beachcruiser’, ook wel ‘stretched bike’ of ‘lowrider’ genoemd. 

Flaneren XXXL

De lowrider kenmerkt zich door zijn lage ligging, zoals het woord doet vermoeden. Dikke banden, een verlengde voorvork en een extreem hoog of breed stuur. Het geheel doet het meest denken aan een Harley-achtige motor, maar dan zonder motor. Er worden heuse bijeenkomsten georganiseerd, maar alleen cruisen door velden en stadswegen is zeker even leuk.

Wat is een beachcruiser? - Flashmagazine
© Instagram: hbbicycleco – hbeasyrider

Bouwen of kopen

Zelf bouwen is een optie, maar geen sinecure. Bovendien is een kit haast hetzelfde geprijsd als een fietsklaar fabrieksexemplaar. Meer en meer fietshandels verruimen hun aanbod, zodat dit soort bijzonderheden veel kopers, die net iets anders zoeken, lokken. 

Wat is een beachcruiser? - Flashmagazine

Ontspannen

Op een Beachcruiser zit je erg ontspannen, net omdat je zo laag zit. Oorspronkelijk werd deze fiets ontworpen om naar het strand te gaan. Het design is dan ook volledig gebaseerd en geïnspireerd op het relaxte leven aan warme, Californische kusten. Een echte blikvanger. En een vette fiets.

Wie weet cruise jij binnenkort op jouw eigen lowrider. Happy biking!

Met zo’n beachcruiser zit je laag tegen de grond, dus misschien een goed idee om het eens hogerop te gaan zoeken? Wat dacht je van fietsen door de bomen?