Maandelijks houdt David een aantal kwesties tegen het licht. Op een gezonde, maar kritische manier deelt hij zijn persoonlijke visie hierover en neemt hij jullie graag mee in zijn diepere gedachten. Lees je mee?

Jullie bewegen ons

We zijn vertrokken. De spits is eraf. De startknop werd ingedrukt. Allereerst willen we onze klanten, lezers en ContentMakers voor en achter de schermen een fijn jaar wensen. Jullie maken dit ten slotte allemaal mogelijk. 2020 wordt leuk, dat voelen we met beide ellebogen aan. Jullie wensen en dromen raken ons. Komt goed uit, want meedenken zit in onze genen. Ons DNA draagt er goed zorg voor. Onze motor, dat zijn jullie. Blijf ons bewegen, graag.

Ondertussen zitten we hartje winter. De maand januari heeft het moeilijk. Hij staat altijd in de schaduw van december, waar het feesten niet op kon. Bovendien moet januari opboksen tegen februari, die soms een glimp van het voorjaar durft tonen. Het zal je maar overkomen, januari zijn. Toch is de eerste maand van het jaar een soort underdog. Een maand die meer in gang zet dan je verwacht, dan je voelt. Januari, vernoemd naar ‘Janus, Romeinse god van begin en einde’, heeft de zware taak de winter te torsen, het jaar van wal te steken én opvangkussen te vormen voor alle zielen die weemoedig naar de lente verlangen. Januari, we zouden hem prompt doorspoelen. Onterecht vind ik. Daarmee doen we de trouwe ijsbreker te veel oneer aan. Het is een maand die uitblinkt door bescheidenheid. Wat hem siert. Petje af.

Januari heeft dan ook alleen maar voordelen. Die maand zet uiteindelijk alle tellers op nul. Hij ververst op jaarlijkse basis alles wat speelt in je leven en trekt bovendien het jaar moedig op gang. Voornemens krijgen een eerlijke kans. De feeststorm is geluwd. De kalkoenen verteerd. Alles komt weer terug in de plooi. Op een normaal ritme. Januari is traditiegetrouw een maand vol voornemens en gelukwensen. Slechts een paar kan je verzilveren. Bewaak ze goed. Hou ze in ere.

Zet het jaar dus goed in. Maak plannen, of net niet. Vergeet wat je niet hoeft te onthouden. Denk na over wat je niet mag vergeten. Doe meer met de onderbuik. Word jezelf. Blijf het. Of verander. Houd halt bij kleine dingen, misschien worden ze daarom wel groot. Of groots. Probeer minstens één keer per dag ‘moet’ om te buigen naar ‘mag’ en ‘half leeg’ naar ‘haast vol’. Wens wat je hebt. Maar vooral, blijf jezelf bewegen. 

Naast de papieren variant van deze ‘Jullie bewegen ons’ column in Puur Magazine lees je nu elke maand ook online de avonturen van David. Hou dus zeker onze website in de gaten!

David schrijft - Flashmagazine