Het moeten niet altijd spectaculaire cadeaus zijn op Moederdag. Gewoon samen lekker op de zetel hangen en een filmpje opzetten waarin het draait om de band tussen moeder en kind, is zeker zo’n goed idee! Daarom zetten wij alvast de 10 leukste films over moeders op een rijtje.

Stepmom

Wanneer je ex een nieuwe partner heeft, kan dat nogal eens moeilijk liggen. Zeker als deze dan je kinderen moet opvoeden. Toch is het de moeite waard om elkaar de kans te geven.

Freaky Friday

Moeder en dochter schieten niet goed met elkaar op, tot ze op magische wijze in elkaars schoenen belanden. Ze wisselen van lichaam en krijgen de wereld door de ander haar ogen te zien.

De 10 leukste moeder-dochterfilms - Flashmagazine

Mamma Mia!

Een Amerikaanse moeder bezit een hotel op een Grieks eilandje. Haar dochter gaat binnenkort trouwen, maar wil toch graag eerst uitzoeken wie haar vader nu eigenlijk is. Er zijn namelijk 3 mogelijke kandidaten…

Brave

Vanaf jonge leeftijd wordt Merida door haar moeder voorbereid op de troon. Ze gaat echter veel liever haar eigen gang, en wanneer ze de kans krijgt, haalt ze stoere streken uit.

De 10 leukste moeder-dochterfilms - Flashmagazine

Mothersday

Enkele families bereiden zich voor op Moederdag. Een inkijk in verschillende verhalen en achtergronden die toch op een of andere manier met elkaar verbonden zijn.

Because I said so

Een geschikte echtgenoot vinden voor haar dochter? Deze moeder gaat de zoektocht aan. Hiermee wil ze namelijk voorkomen dat haar dochter dezelfde fouten begaat als zij toentertijd.

De 10 leukste moeder-dochterfilms - Flashmagazine

What to expect when you’re expecting

Vijf koppels zijn met elkaar verbonden door het wel en wee dat ze ervaren wanneer ze een kind verwachten. Op het einde worden ze geconfronteerd worden met het feit dat niet altijd alles verloopt zoals verwacht.

Bad Moms

Een uitgebluste moeder slaat met twee andere moeders de handen in elkaar om het tegen andere, fanatieke, ouders op te nemen die de school van hun kinderen met een ijzeren vuist regeren.

De 10 leukste moeder-dochterfilms - Flashmagazine

Raising Helen

Helen haar wereld komt op zijn kop te staan als haar zus en schoonbroer omkomen in een auto-ongeluk. Ze blijft achter met hun drie kinderen en daar komt heel wat bij kijken!

Dumplin’

Ze zijn extreem verschillend, tot dochter Dumplin’ beslist om de liefde van haar moeder op een andere manier te winnen en ook in het wereldje van de missverkiezingen te stappen.

Niet zo’n fan van deze films over moeders? Dan kan je ook gewoon een van deze series op Netflix kijken!