Ben je op zoek naar inspiratie voor de naam van jouw toekomstige baby? Of gewoon benieuwd wat de populairste babynamen waren in 2018? Lees dan snel verder…

Arthur is voor het eerst de meest populaire jongensnaam voor pasgeborenen in België. Bij de meisjes steekt Emma er jaar na jaar met kop en schouders bovenuit. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

De populairste babynamen - Flashmagazine

De jongens

Bij de jongens die in 2018 geboren werden in België, is Arthur de meest populaire voornaam: 565 kinderen kregen die naam. De naam is al een aantal jaar in opgang, en komt nu voor het eerst bovenaan de top 10.

De populairste babynamen - Flashmagazine

Tussen de babynamen die maar 5 keer gegeven werden aan pasgeboren jongens in 2018, staan onder andere Adriaan, Ignace en Marnix.

De meisjes

Bij de meisjes die in 2018 ter wereld kwamen, blijft Emma met stip op de eerste plaats. Zo zijn er 608 baby’s die nu door het leven gaan als Emma, een pak meer dan de 554 baby’s die de naam Olivia meekregen.

De populairste babynamen - Flashmagazine

Onderaan de lijst met meisjesnamen voor pasgeborenen in 2018 staan bijvoorbeeld meer fonetische schrijfwijzen voor een naam, zoals Liss, Alies of Rozie. Tegelijk verdwijnen namen als Tina, Wendy of Annie uit beeld: slechts 5 baby’s kregen deze naam vorig jaar.

Nu je kleintje geboren is en een leuke naam heeft, is het tijd voor wat rust. Voor het eerst op vakantie gaan met je baby doe je zo!

Bron: Statbel