Désirée Viola (26) gooit hoge ogen in Secrets, de nieuwste fictiereeks op Eén. De half Afro-Amerikaanse, half Italiaanse actrice uit Houthalen lonkt stilaan naar het grote werk.

“Secrets volgt een groep vrienden en klasgenoten. Hun levens worden helemaal overhoop gehaald wanneer een van hen op skireis sterft. In eerste instantie lijkt het overlijden op een ongeval. Maar gaandeweg ontdekken ze dat er meer aan de hand is. De geruchten en verdachtmakingen die via een Facebookpagina de ronde doen, hebben zware gevolgen voor de jongeren. Ik speel de rol van Adina, een zeer gelovig Marokkaans meisje. Ze komt erg gesloten over, maar wie haar beter leert kennen, ontdekt een supertoffe meid. Iemand die heel down-to-earth is en misschien wel het meest volwassen van de bende. Secrets is een sterk vernieuwende fictiereeks met een uitgesproken filmisch karakter, omdat de regisseur met één camera aan de slag gaat.”

Prinsessia - Désirée Viola

Horizon verruimen

Désirée is niet aan haar proefstuk toe en vertolkte eerder al rollen in de jeugdseries Galaxy Park en Prinsessia. “Samen met de andere prinsessen ga ik deze zomer de boer op met meet-and-greets en liveoptredens. Prinsessia was een goede leerschool voor mij. Daarnaast zijn er nieuwe opnames gepland voor Biba & Loeba, waarbij we de jongste Ketnetters willen doen bewegen voor het televisiescherm. Intussen staat de tijd niet stil. Ook ik word ouder en daarom wil ik mijn horizon verruimen. Begin dit jaar woonde ik twee maanden in Amsterdam om er mee te spelen in de Nederlandse soap Nieuwe Tijden. Die periode was keileuk. Ik ben iemand die uit is op avontuur.”

Limburgse in hart en nieren

“Ik ben en blijf een Limburgse in hart en nieren. Toch wil ik er niet wonen. Geef mij maar een grote stad, waar ik steeds andere plekjes ontdek en voortdurend nieuwe mensen tegen het lijf loop. In mijn acteercarrière heb ik al heel wat mooie dingen meegemaakt. Na de kinder- en jeugdreeksen wil ik nu alles op alles zetten voor het grote werk. Vette dramaseries zoals De Dag en Van Vlees en Bloed. Ik kijk enorm op naar Carice van Houten, de Nederlandse actrice in Game of Thrones. Haar glanzende carrière? Daar teken ik onmiddellijk voor!”

Vorige maand interviewden we Henny Seroeyen van de Buurtpolitie. Zijn interview lees je hier.