Klaar om op te stijgen? AviaSim lanceert zijn vluchtsimulator voor het eerst in België. Klik je gordel vast in de gereconstrueerde cockpit, met scherm van 180°, en word zelf piloot. 

Het concept

Tot vandaag hadden enkel professionals toegang tot vluchtsimulators. Voortaan kan echter iedereen de plaats innemen van de flight captain. Zowel kinderen vanaf 10 jaar als volwassen kunnen hun droom om piloot te worden zo waarmaken. Je kan opstijgen en landen op de luchthaven van je keuze en een bestemming overvliegen van een van de 24.000 steden die geprogrammeerd zijn. Met deze hoogtechnologische vliegsimulator word je ondergedompeld in een realistische omgeving. De cockpit bevat een scherm van 180°, 3 projectoren die de horizon simuleren en naast de 2 pilotenzetels ook nog 3 extra zetels van waaruit geobserveerd kan worden.

Deze vluchtsimulator maakt je piloot - Flashmagazine

Hoe werkt het?

Na een briefing van een tiental minuten met een professionele piloot, is het tijd voor de praktijk! Wanneer de vlucht is gekozen, gaat de rechterhand op de gashendel en de andere naar de bedieningsknoppen. Het vliegtuig begint meteen te versnellen en stijgt op. De belevenis eindigt met een realistische landing: het vliegtuig vertraagt, de wielen en kleppen worden uitgeschoven, de daling naar de landingspiste wordt ingezet. Eens aan de grond meld je aan de passagiers dat ze aangekomen zijn.

Deze vluchtsimulator maakt je even piloot - Flashmagazine

De ideale oplossing voor vliegangst

Daarnaast biedt AviaSim Brussel ook een antistress-stage aan die toelaat om je vliegangst onder controle te krijgen. De deelnemers krijgen uitleg, raad en antwoorden over de oorsprong en de aard van de vrees die ze hebben om het vliegtuig te nemen. De simulator is een bijzonder efficiënt instrument om te leren omgaan met stress en de wereld van de luchtvaart beter te leren kennen.

Deze vluchtsimulator maakt je piloot - Flashmagazine

Wil je dit graag eens beleven? Dan kan je terecht bij AviaSim Brussel.

Blijf je toch gewoon liever passagier op het vliegtuig? Ontdek dan snel hoe je de reis aangenamer kan maken.