Met de zomer voor de deur plannen velen al hun zomervakantie. Maar wat als je je harig vriendje niet mee op reis kan nemen? Bij het honden-en kattenhotel Dirk & Dogs is je huisdier in goede handen om ook te genieten van een weekje op hotel. 

Vind je het toch maar een akelig idee om je harige baby uit handen te geven? Kijk dan eens mee hoe zo’n dag in het dierenhotel eruitziet. Wedden dat je met een gerust hart je huisdier aan hen toevertrouwt?

6u – 6u30

De eerste gasten beginnen stilletjes wakker te worden. De eerste ochtendblafjes zijn te horen. Nog heel even geduld allemaal: we komen eraan.

7u

Nog voor de ochtendkoffie maken we een toertje door de kennels en het kattenhotel om te kijken of iedereen goed geslapen heeft, en gezond en wel aan de dag kan beginnen. Sommigen zijn nog niet klaar om op te staan, anderen staan al te springen om buiten te mogen.

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be

8u

Tijd voor het ontbijt! De gasten brengen hun eigen eten mee en daarom kan dit heel verschillend zijn. Van brokken of natte voeding tot zelfs  diepvriesvoeding! Degenen die medicatie nodig hebben, krijgen hun ochtendmedicatie toegediend. Na het verorberen van hun ontbijt, worden de honden buiten gelaten zodat ze lekker kunnen spelen.

8u30

Om half negen beginnen we met de kennels en het kattenhotel te poetsen. We verversen ook alle drinkbakjes zodat er weer fris water klaarstaat voor de viervoeters. Daarnaast poetsen en ontsmetten we alles met de hogedrukreiniger. Na het uitspuiten van de kennels en het kattenhotel, zuigen we alle vloeren droog met de waterzuiger. In het kattenhotel worden alle leggers en verstopplekjes grondig gepoetst, dekens en kussentjes verversen we.

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be Nu binnen alles spik en span is, laten we iedereen terug binnen. De diertjes hebben toegang tot hun binnenkennel, een overdekt buitenhok en uitloop. Dan kunnen we buiten starten. In de uitlopen ruimen we alle uitwerpselen op en een reiniging van de overdekte buitenkennels vindt plaats.

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be

10u

Eindelijk de leukste bezigheid van de dag. Het moment is aangebroken om onze vakantiegangers persoonlijke aandacht te geven. We hebben een grote speelweide waarin onze honden de vrijheid hebben om rond te lopen, te spelen en te snuffelen. Onze katten hebben de luxe om buiten te vertoeven in een grote, overdekte ren.

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be

11u30

Voor degenen die drie keer per dag voeding of medicatie krijgen, start de tweede ronde. De drinkbakjes worden ook ververst en bijgevuld.

12u  15u

In de namiddag verplichten we de hondjes om even platte rust te nemen. Dat hebben ze nodig, omdat ze zoveel beleven en daardoor ook soms vergeten een rustpauze in te lassen.

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be

15u

De honden mogen terug los. Ze kunnen weer spelen en ravotten op de speelweides.

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be

17u30

Om halfzes starten we met het klaarmaken van het avondeten. Want van al dat geravot krijg je grote honger!

18u

Derde ronde voeding/medicatie gaat van start!

kat eten

18u30

Alle kennels worden proper gemaakt voor de nacht en alle drinkbakken worden ververst.

19u

De honden gaan allemaal naar binnen om aan de avond te beginnen.

21u

Iedereen nog eens naar buiten om de behoeften te doen en dan terug naar binnen.

23u

Degenen die nog eens hun behoefte willen doen of nog een luchtje willen scheppen voor het slapengaan, mogen naar buiten. We leggen nog een knabbelstok, een knuffel en hun pluche beestjes bij hen in de mand en dekken hen toe met hun dekentje. De nacht kan beginnen!

Een dag in het honden- en kattenhotel Dirk & Dogs - flashmagazine.be

Wil je graag eerst een kijkje gaan nemen in het honden- en kattenhotel? Spring dan gewoon eens even bij hen binnen!

Of neem jij toch gewoon je hond graag mee op reis? Lees dan hier hoe je het aanpakt.