Leuk zo een ongetwijfeld goed bedoeld kerstgeschenk, maar eerlijk, je zat er wellicht niet op te wachten. Toegegeven, het is het gebaar dat telt. Niet getreurd dus, maar verkoop dat fout kerstcadeau gewoon. Niemand spreekt erover, maar velen doen het. Beter dan dat het stof vangt in een of andere kast. Wij delen alvast enkele doorverkooptips. 

Stijging 

Ieder jaar stijgt dit soort transacties bij tweedehandssites tot wel 10%. Er zijn zelfs pieken gemeten van 25% en meer. Ongetwijfeld zit er iemand te wachten om zijn of haar slagje te slaan en met een paar funky pantoffels aan de haal te gaan. Voor een prikje bovendien. Iedereen blij, op de gever na. 

Fout kerstcadeau? Verkoop het! - Flashmagazine

Toppers

Cd’s, dvd’s, games en elektronica vormen het leeuwendeel van de doorverkooplijst. Als je het kan omzetten in geld, kan je er misschien wel iets leuks van kopen. 

Fout kerstcadeau? Verkoop het! - Flashmagazine

De eerste koopjes

De eerste zoekertjes verschijnen zelfs al op kerstavond, letterlijk tussen voor- en hoofdgerecht. Speelgoed, kleding, een boek dat je al had, of erger, nooit zult lezen, alles scoort goed onder de tweedehandshamer.

Fout kerstcadeau? Verkoop het! - Flashmagazine

Was dat fout kerstcadeau een domper op de feestvreugde? Dan zorgen onze kledingtips voor mannen voor oudjaar alvast voor een knallende start van het nieuwe jaar!