Je kent hem misschien nog van zijn deelname aan Big Brother of als presentator op JIMtv of GUNKtv, maar tegenwoordig vertoeft Frank Molnar in Las Vegas. Hij vertelt ons waarom hij naar eigen zeggen de leukste stad van Limburg achterliet.

  • Leeftijd: 46 jaar
  • Uit: Bree
  • Woont in: Las Vegas
  • Job: Creative Director
  • Hobby’s: F1, gamen, reizen en tijd spenderen met mijn vriendin Marissa Galle

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Frank Molnar - Flashmagazine

Waarom heb jij het gezellige Limburg verlaten?

Ik ga avontuurlijke uitdagingen niet uit de weg en maak mijn leven graag spannend. Zo kan ik een paar uur genieten van de rust in de bergen, maar langer hoeft niet. Dan zoek ik de prikkels op van het stadsleven. Dat is ook waarom ik samen met mijn partner in de beste en meest bruisende stad van de wereld ben gaan wonen!

Wat zijn de verschillen/gelijkenissen met je huidige woonplaats en Limburg?

Goh, de lijst is lang qua verschillen. Wat het meest merkbaar is, is dat het hier allemaal praktischer is. Winkels zijn 7 dagen op 7 open en dat tot ’s avonds laat. Ook de natuur is anders. Zo wonen we op 40 minuten van de bergen waar je tot een meter in de sneeuw staat en op 30 minuten van Lake Mead waar we regelmatig met een bootje gaan varen. Daarnaast dan ook nog eens op een dikke 3 uur rijden van Los Angeles. De ideale locatie dus! Bovendien staat de airco hier dag en nacht op en onze energierekening is slechts 90 dollar per maand. Ook een mooie bonus! 

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Frank Molnar - Flashmagazine

Krijg je vaak bezoek van thuis?

Heel veel! Vrienden en kennissen vliegen op en af. Het lijkt hier soms op een hotel! Maar dat vind ik supergezellig en ik heb daar ook echt nood aan. Dus iedereen is altijd meer dan welkom.

Denk je ooit nog terug naar België te verhuizen?

Die kans is er zeker, maar het doel van Marissa en mij was om hier een dik jaartje te wonen. Dat is ondertussen al meer dan gelukt. En nu bekijken we het stap voor stap wat de toekomst brengt en genieten we er ten volle van.

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Frank Molnar - Flashmagazine

Was de verhuis het waard? 

Absoluut, en ik kan het iedereen aanraden!

Hoe verliep de verhuis?

Het was veel makkelijker dan gedacht. Als ik dat had geweten, hadden we het zelfs al veel eerder gedaan! Maar laten we zeggen dat de Belgische bekrompenheid en voorzichtigheid mij daarvan weerhielden. Het enige moeilijke is het wekelijkse contact met mijn ouders en vrienden, maar dat hebben we digitaal opgelost door iedereen een Amazon Echo Alexa te geven, haha!

INTERVIEW: Limburger in het buitenland – Frank Molnar - Flashmagazine

Wat was de grootste aanpassing?

Iedere dag wakker worden onder een stralende zon en dan in het zwembad springen… Ik denk dan ook vooral aan het positieve en hoe ondernemend de Amerikanen zijn. Hierdoor pak je dat zelf ook over en ga je met nog meer doorzettingsvermogen voor je levensdoelen gaan. Een Amerikaan ziet ook steeds het positieve in iets en maakt daarvan zijn houvast. Een Belg, wel… lees de commentaren maar eens onder een nieuwspost. Die kunnen een pakje klagen! Gelukkig heb ik altijd al de Amerikaanse mentaliteit gehad en was de aanpassing niet erg groot. ‘Just be happy‘ is dan ook mijn motto.

Wat mis je nu het meest in Limburg?

Eigenlijk niets… Buiten ouders en vrienden dan natuurlijk!

INTERVIEW: Limburger in het buitenland - Flashmagazine

Kom je nog vaak naar België?

Voor grotere producties vlieg ik altijd terug. Ik kan er dan ook moeilijk een getal op kleven, maar nu vliegtuigmaatschappijen meer en meer rechtstreeks op Vegas beginnen te vliegen, is het makkelijker.

Wat is dan je favoriete plekje?

Moeilijk… Maar thuis op de zetel met mijn Xbox controller en Marissa naast mij, is er eentje van. Wij reizen en doen zoveel zaken non-stop dat soms die simpele dingen het leukste zijn.

INTERVIEW: Limburger in het buitenland - Flashmagazine

Ben of ken jij een Limburger in het buitenland die z’n ervaring wil delen net zoals Frank Molnar? Twijfel niet en stuur snel een mailtje naar tine@intermedia.be!

Frank Molnar is trouwens niet de enige Limburger in het buitenland! Benieuwd wie er nog zoal de stap waagden? Lees snel verder!