Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Ik ben alles behalve een ochtendmens en het geluid van de wekker kan me behoorlijk irriteren, maar vanmorgen was ik meteen blijgezind. Ik werd wakker van kriebelende snorharen, neen, niet de mijne, maar van Glowie, onze senior kat, die met grote ogen naast me zat te smachten en te smeken naar zijn ontbijt. Na zijn galblaasoperatie was hij nog steeds niet echt beter, maar een cortisonekuur heeft hem erdoor geholpen. Hij weer blij en ik ook.

Ik ben van nature een blij mens. Ik kan ook echt gelukkig worden van kleine dingen. Je moet ze kunnen zien, zei mijn moeder altijd. Als je niet opmerkt dat de lucht blauw is en de wolken lijken op katten, honden en dinosaurussen, dan mis je veel. Ik zie er een heel luchtspektakel in. Nu de herfst zijn intrede doet, vind ik het fijn om naar de vallende bladeren te kijken. In onze tuin hebben we best veel planten en bomen staan, en het grastapijt ligt bezaaid met gele en bruine juweeltjes. In plaats van te zeuren dat de tuin er niet netjes meer bijligt, ben ik blij dat dit rommeltje weer een nieuw seizoen aankondigt, en we met onze katten weer eekhoorntjes kunnen spotten.

Nu de nieuwe collecties weer in de winkels pronken, kunnen we ook opnieuw naar hartenlust shoppen. Mijn hart maakt telkens weer bokkensprongetjes als ik een leuke outfit scoor. Als een klein kind graai ik achteraf in mijn shoppingbags om mijn aankopen nog eens te bewonderen, en de stofjes te voelen. Bij een welverdiende tas overheerlijke koffie. En als ik er dan nog een chocolaatje bij krijg, ben ik helemaal blij!

DELEN