Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Moederdag is nog maar net gepasseerd en de vaders worden alweer de verwende nesten des huizes. Wat mis ik mijn ouders nog meer op dagen als deze. Ik verraste ze telkens met een leuk kaartje, inclusief een zelfgeschreven gedicht en natuurlijk een cadeautje. Mijn vader was altijd superblij met de zoveelste CD van Mario Lanza en mijn moeder zette ik meestal letterlijk in de bloemetjes. Zij hing van puur geluk constant met haar neus in het boeket en kon daar zo blij van worden. Eigenlijk net als ik nu. Hint, hint, wederhelft!

Als kind kon ik nochtans niet plaatsen dat er een Vader- én Moederdag was. En kindertjesdag? Waarom werden wij niet eens extra in de watten gelegd? Oneerlijk was het, een schande bijna. Wie dit heeft uitgevonden, was de belangrijkste wezens op aarde duidelijk vergeten. Hoe konden ze nu óns, arme kindertjes, gewoon overslaan, negeren? Ik wou zelfs een klacht neerleggen bij de koning, of wie dan ook, want ik was er het hart van in.

Ik moet er nu om lachen. En als ik er diep over nadenk, een beetje om huilen. Het grootste geschenk kregen we elke dag: de warmte, de liefde, de fijne momenten, de opvoeding, de geborgenheid, en vooral het leven! Als kind denk je natuurlijk niet verder na, al maar goed ook, want dat doen we nu teveel. Maar, lieve vader en moeder, ik zal jullie blijven eren.

Ik ben enkel een poezenmama, maar dat wijkt naar mijn mening niet ver af van een ‘echte’ mama. Als ze ziek zijn, ben ik verdrietig, en zijn ze blij zijn, lach ik ook. Als ik thuis kom, worden ze begroet en geknuffeld, en ze krijgen telkens een welgemeende nachtzoen. Ik schrijf en zing over hen, vertel grappige anekdotes en verhalen over hen, en hou van ze met hart en ziel. Dus inderdaad, het is elke dag … kindertjesdag!

DELEN