Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Kleuren van de liefde

Ook al draait Valentijnsdag om liefde, sommigen houden er gewoon niet van. Ik wel, want de wereld lijkt na de grijze en saaiste maand van het jaar, weer even kleurrijk te worden. De winkeletalages worden opnieuw opgefleurd met hartjes en tierlantijntjes, en het voelt alweer heel even als kerst. In het begin van het jaar lijk ik dan ook altijd in een zwart gat te vallen, dus wat ben ik blij dat ik door een groot rood hart eruit kan kruipen! Dankjewel valentijn!

Ondanks dat rood niet echt mijn favoriete kleur is, is het wel de kleur van de liefde. A touch of red is dan ook een must op 14 februari, ook voor onze katten. Glowie krijgt een hartenstrikje aan en Girlie moet het enkel met haar rode, blozende wangetjes doen. Zij is allesbehalve gek op accessoires en zal nooit een ‘cationista’ worden. Zo zie ik soms op Instagram fluffy queens passeren met roze tutu’s aan en gouden kroontjes op. Dus besloot ik dat ook eens bij Girlie te proberen. Eén keer heb ik haar uitgedost, daarna nooit meer. Ze liep als een bezetene door het huis en haar achterwerk in tule vertoonde zulke bokkensprongetjes, dat er nog weinig stof overbleef!

Ach ja, graag zien is een beetje geven en nemen. Mijn katten mogen dus ook gewoon in hun nakie feestvieren. Oops, verklap ik nu meer dan de bedoeling was? Dit wijt ik aan de hoeveelheid chocolade die nu eenmaal bij het feest van de liefde hoort. Chocolade bevat namelijk heel wat bijzondere stoffen die invloed hebben op ons humeur én een endorfine dat we ook aanmaken als we verliefd zijn. Daarom ben ik al weken aan het voorproeven: romantische hartjes, bonbons en allerlei assortimentjes, want chocolade is het ultieme bewijs van liefde. Jammer dat het voor ons vier- en drievoetertje giftig is, want zij feesten altijd mee.

Trouwens, het is dubbel feest deze maand! Girlie wordt 27 februari 8 jaar, iets om dankbaar voor te zijn. Zij overwon een agressieve kanker en we zijn zo gelukkig deze verjaardag te kunnen vieren. Ik weet dat rood de kleur van de liefde is, maar op die dag krijgt ze een mega birthday cake in de kleuren van de regenboog. Want daar is ze nog lang niet voorbij!

Naast de papieren variant van deze column in Ziezo Magazine ontdek je nu ook elke maand de avonturen van Greetje online. Heb jij die van vorige keer gemist? Lees hem dan snel hier!

Greetje's Kattebelletje - Flashmagazine