Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Schone schijn

Het lijkt wel of de winter nog nooit zo somber is geweest dan deze die we net hebben uitgejoeld. Vitamine D vloog over de toonbank en een paraplu was het meest populaire accessoire. Nu ja, populair… Laten we stellen dat we amper zonder konden, maar dan wel uit noodzaak. Mijn pony stond elke dag op zijn achterste poten, maar ik hield het been stijf. Een keertje meer naar de kapper dus.

Wie niet eens één keer, of meerdere malen, zijn humeur verliest bij regen en wind, doet het voor de schone schijn. Al fluitend en zingend door de plassen dansen, dat kan alleen maar in een musical. Natuurlijk kan het al wel eens gezellig zijn om lekker onder een dekentje te kruipen terwijl het buiten stormt, maar na een dag hou ik het al voor bekeken. Daarom ben ik stiekem jaloers op mijn katten, die zich elk moment van de dag cosy nestelen, alsof het hen allemaal niks kan schelen. Correctie: het scheelt hen ook echt niks. Those lucky bastards!

Toch gebiedt mijn (vr)olijke ik om zelfs bij windstoten van 120 km per uur wapperende stofjes met poezenprints te dragen. En ik kan niet wachten om de alom aanwezige pastelkleurtjes te shoppen. Ze smeken en smachten om gekocht en gekoesterd te worden. Het lijkt wel of de weergoden wilde plannen hebben gesmeed met de ontwerpers, want het mag, neen het moet nog eens zot! Vaarwel somber en sober, de zomer wordt een festijn. Een mix van animal prints en polkadots, verticale en horizontale strepen, hip en klassiek… Lang leve de mengelmoesjes!

En ook al laten we ons (bijna) allemaal wel eens verleiden tot een online aankoop, écht gaan shoppen is het leukste wat er is! Stofjes moet je voelen, kleuren moet je zien en etalages zijn er om te bewonderen. Niets is zaliger dan de achterbank van je auto vol te duwen met zakjes en pakjes, en moe en voldaan te zijn met wat je gescoord hebt. Laten we die gedachte vasthouden, weer of geen weer. Shop till you drop!

Maar we zullen sowieso nog even op onze tanden moeten bijten, want ik geloof nooit dat een hittegolf ons de eerste maanden gaat overvallen. Dat wil niet zeggen dat we zelf niet verrassend uit de hoek kunnen komen. Niet grijs worden zoals het voorbije weer, maar stralen! Zoals de zon, waar we zo naar verlangen. Want zeg nu zelf: dat is pas schone schijn!

Naast de papieren variant van deze column in Ziezo Magazine ontdek je nu ook elke maand de avonturen van Greetje online. Heb jij die van de vorige keren gemist? Lees ze dan snel hier!

Greetje Maes