Een gezellige flapuit met een gouden hart in de vorm van een kat. Greetje neemt je elke maand mee in haar regenboogkleurige wereld en toont dat alles altijd op zijn pootjes terechtkomt, net zoals haar spinnende oogappels Girlie en Glowie. Ontdek haar verhaal, met een knipoog!

Het weer is misschien een van de meest besproken onderwerpen in onze dagelijkse gesprekken en wat we in onze openingszin gebruiken. Zo saai, cliché en doorzichtig, maar jammer genoeg een gewoonte. We leven dan ook in het perfecte land om er over te zeuren: het is te warm, te koud, en vooral te nat. We snakken en smachten naar zomerweer, want zoals de weerman het wijselijk al aankondigde: het was al veel te lang te koud voor de tijd van het jaar. Wanneer het dan eindelijk zomerwaardige temperaturen zijn, zou een onweertje toch wel deugd doen.

In onze kleerkast hangen dan ook nooit de juiste outfits, want deze zijn, inderdaad, weer te zomers of te winters. De kleuren zijn te fel of te vrolijk als de zon niet schijnt, maar donkere kleuren passen ook niet echt niet bij dit seizoen. En ja, we weten wel, als we het weer zelf mochten kiezen, zou het een chaos of kleine oorlog zijn. Je buurman wil regen voor zijn planten en bloemen, en jij wil volop zonneschijn om een kleurtje te krijgen. En zo gaat het weer maar eens over het weer.

Geef mij maar alle dagen zon, Espagna por favor! Dat zijn dan de mensen die ons grillig Belgenlandje verlaten omdat ze resoluut kiezen voor meer standvastigheid. Wat het weer betreft althans, want uiteindelijk is het leven er ook niet perfect. Ik denk dat wij zelf even wispelturig zijn als het weer.

Als ik dan kijk naar mijn twee katten, die lijken élke dag gelukkig en tevree. Weer of geen weer, ze zitten in hun pelsen jasje te genieten en zoeken simpelweg een schaduwplekje op als het te warm wordt. Ze vleien zich heerlijk languit om ongeneerd te chillen. Het lijkt wel of ze uitnodigend naar ons kijken en willen dat wij hetzelfde doen. En waarom niet? Zolang het niet te koud wordt, of te warm, of het niet begint te regenen, is het allemaal ok!

 

DELEN