Het Zolderse schoonheidsinsituut Gently Cosmetics pakt sinds kort uit met een opmerkelijke nieuwe therapie: hypnose! En daarvoor heeft zaakvoerster Sara Janssens de gerenommeerde hypnotiseur Jo De Rijck onder de arm genomen, bekend van Belgium’s Got Talent en ‘Het Lichaam van Coppens’. Met veel passie lichten Jo en Sara deze nieuwe therapie bij Gently toe. 

Vanwaar kwam het idee om een samenwerking te starten? 

Jo: Gently Cosmetics is gelegen naast mijn huis, we zijn dus buren. Doordat ik er heel vaak passeerde, kwam ik op het idee dat een therapie van ‘het innerlijke’ en perfecte aanvulling zou vormen op de uiterlijke behandelingen die Sara aanbiedt in haar schoonheidssalon. En daar was zij het helemaal mee eens!

Sara: Toen ik hoorde van het Succes van Jo zijn hypnosetherapie was ik meteen verkocht. Aangezien wij in het salon enkel exclusieve behandelingen aanbieden, vond ik dit een absolute meerwaarde in ons aanbod. 

Hoe werkt hypnose precies?

Jo: Heel veel menselijke handelingen en gewoontes worden aangestuurd door ons onderbewustzijn. Hypnose is een methode om je onderbewustzijn te herprogrammeren en je innerlijke software, je automatische piloot zeg maar, te veranderen. Tijdens de hypnose ga ik je innerlijke code veranderen. Daardoor is er, als je uit de hypnose komt, onmiddellijk een nieuw patroon in je onderbewustzijn en zijn er dus ook nieuwe gewoontes en ander gedrag.

Welke problemen kunnen verholpen worden door hypnosetherapie?

Er zijn heel veel zaken waarvoor hypnose een oplossing kan zijn. Bijvoorbeeld voor wie wil stoppen met roken. Ik kan dan het onderbewustzijn van ‘roker’ naar ‘niet-roker’ veranderen. Dat wil zeggen dat de persoon in kwestie de hypnosesessie verlaat zonder enige drang om nog te roken en zonder afkickverschijnselen. Maar eigenlijk kan alles wat je onderbewustzijn aanstuurt, herschreven worden. Wil je bijvoorbeeld afvallen, sneller leren of een verslaving overwinnen, dan veranderen we het gedrag. Maar we kunnen ook gevoelens aanpakken; dan gaat het bijvoorbeeld over zelfvertrouwen vergroten of bepaalde angsten overwinnen. En zelfs lichamelijke klachten zoals allergieën en chronische vermoeidheid, behandel ik met hypnose. Er zijn bijna geen grenzen aan, ik sta zelf ook nog vaak versteld van wat er mogelijk is. 

Sara: We werken nu al enkele maanden samen en ik ben echt versteld wat allemaal mogelijk is. De klanten zijn echt super enthousiast. Hij heeft al verschillende mensen laten stoppen met roken, angsten weggehaald en ook de afvalsessies zijn een enorm succes.

Is hypnose voor iedereen?

Iedereen die ervoor open staat, kan gehypnotiseerd worden en, in tegenstelling tot wat mensen soms denken, is het ook helemaal niet gevaarlijk. Het is in België een vrij nieuwe therapie en dat vormt soms een drempel, heb ik al gemerkt. Tijdens de therapiesessies bij Gently blijft de persoon in kwestie ook in een bewuste toestand. Dat is helemaal anders dan tijdens een entertainende zaalshow bijvoorbeeld. Daar breng ik mensen echt in een heel diepe hypnose en laat ik hen bijvoorbeeld hun eigen naam vergeten, omdat we daar over entertainment spreken. Ook heel leuk, maar compleet anders dan wat ik bij Gently doe!

Sara:  Jo is een zeer rustig persoon en dat vinden de klanten heel aangenaam. Welke sessie ze ook volgen, ze komen allemaal zeer ontspannen en relaxt naar buiten! 

 

DELEN