Vlaamse jongeren willen later net zo’n onversaagde agent worden als Henny Seroeyen uit De Buurtpolitie. Maar ook vrouwen zitten aan het scherm gekluisterd.

Henny Seroeyen in De Buurtpolitie

Henny Seroeyen (34) uit Lommel is hét moordlijf uit De Buurtpolitie. In de Vlaamse scripted realityreeks kan de kijker volgen hoe de agenten misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. “De ene keer zetten wij grote interventies op touw, de andere keer bieden we eenvoudigweg een luisterend oor. En dat zowel op patrouille, bij interventies op de straat, bij burgers thuis als op het politiekantoor. Dit gaat gepaard met opperste concentratie en intens speurwerk, maar evengoed met een vleugje humor en relativering.”

De Buurtpolitie. Op de foto: Henny Seroeyen als Robin verhaegen
De Buurtpolitie. Op de foto: Henny Seroeyen als Robin verhaegen

Henny speelt in De Buurtpolitie de rol van inspecteur Robin Verhaegen, die zijn opleiding voor het Speciaal Interventieteam heeft afgerond. “Ik vorm samen met Tom een sterk duo, dat in moeilijke omstandigheden wordt opgeroepen. Wij nemen de avontuurlijke tussenkomsten voor onze rekening. De stunts doe ik allemaal zelf. Op hoge bruggen of daken klauteren, uit een rijdende combi springen, noem maar op. Er zitten best spannende momenten bij. Ik denk aan de opnames voor De Tunnel, de nieuwe film van De Buurtpolitie. Vooral die scène waarin Tom wordt aangereden door een auto is indrukwekkend. Toch is het angstzweet me nog niet uitgebroken. We bereiden elke stunt immers tot in de puntjes voor. Eigenlijk kan er niets mislopen, maar je weet maar nooit.”

Nee tegen frisdrank!

De Limburger maakt niet alleen het mooie weer als acteur, maar ook als model en fitnessgoeroe. Gezonde voeding prijkt bovenaan op zijn boodschappenlijstje. Henny is dan ook als ambassadeur betrokken bij de campagne Tournée Sportive Minérale in Maasmechelen. “Ik zet er jeugdvoetballertjes aan om frisdranken zo veel mogelijk te mijden. Via mijn social media trigger ik jongeren om gezond en suikervrij te eten. Als kind ben ik thuis op de boerderij grootgebracht met boerenkost. Vandaag de dag drink ik uitsluitend water. Dankzij gezonde voeding en sport ben ik in staat om mijn lichaam in shape te houden. Die boodschap wil ik aan jongeren uitdragen.”