Duizenden lezers hebben ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ reeds in hun hart gesloten. Dit boek vol Indiase wijsheden en inzichten is een bestseller in wording! Auteur Geert Kimpen vertelt hoe het allemaal tot stand kwam. Doe ook zeker mee met de wedstrijd om een exemplaar te winnen…

Hoe verliep het proces om ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’ te schrijven?

Het verliep als in een flow. Het boek is gebaseerd op een kort verhaal dat ik zes jaar geleden schreef voor de NCRV, een Nederlandse omroep. Toen mijn geliefde en ik een liefdesvakantie hielden, las ik haar het verhaal voor.  Ze kreeg kippenvel. “Zie je zelf niet dat dit verhaal over ons gaat?”, zei ze. “Je schrijft over een meisje dat een jaar op voorhand een visioen kreeg dat haar zielsverwantschap in haar leven zou verschijnen. Net zoals ik in een jaar op voorhand jou in een visioen zag. En jij hebt dit verhaal geschreven een jaar voor je me ontmoette!” Toen kreeg ik ook kippenvel. Toen we weer thuis kwamen, ben ik meteen aan de slag gegaan. Precies negen maanden later was het klaar. Zoals een zwangerschap. Mijn geliefde en ik praatten nachtenlang over de thema’s van het boek: liefde, seksualiteit, zielsverwantschap en ’s ochtends ging ik dan weer aan het schrijven.

MAAK KANS OP: het nieuwste boek van Geert Kimpen - Flashmagazine

Hoeveel tijd is er uiteindelijk overgegaan van je initiële idee tot het moment dat het boek verkrijgbaar was?

Omdat mijn geliefde ook mijn uitgever is van London Books, ging dat uitzonderlijk snel. Ongeveer zes weken nadat ik ‘einde’ getikt had, lag het boek in de winkels. Dat is het voordeel van met je uitgever het bed te delen!

Is het moeilijk om in principe je eigen verhaal te delen met de wereld via je boek?

Het boek is niet letterlijk mijn verhaal. Het is een universeel, tijdloos liefdessprookje voor volwassenen. Mijn ervaringen, gevoelens en gedachten zijn er wel in verwerkt natuurlijk, maar het boek gaat niet letterlijk over mij en mijn meisje. Al geef ik toe dat er veel overeenkomsten zijn. In de lezingen die ik overal in België en Nederland geef, vertel ik wel mijn persoonlijke verhaal. Ik vind dat niet moeilijk. Ik heb geleerd dat hoe persoonlijker je durft te zijn in het delen van je verhaal, hoe meer herkenning mensen vinden. Zelf ben ik een open boek en vind net de uitwisseling met mijn lezers over deze onderwerpen zoals erotiek, de gewonde man en zielsverwantschap ontzettend boeiend en ook voor mij verrijkend als mens. Het geeft de troost; ik ben niet alleen met mijn geworstel.

INTERVIEW: bestseller auteur Geert Kimpen over z'n nieuwe boek - Flashmagazine

Denk je dat iedereen meerdere zielsverwanten heeft?

Soms is een liefde levensdurend, en vind je een leven lang inspiratie en uitwisseling met elkaar. Er zijn echter ook koppels die ervoor kiezen om bij elkaar te blijven ook al hebben ze elkaar niet veel meer te vertellen, verleiden ze elkaar niet meer, ontwikkelen ze niet meer samen, en leven als vreemden bij elkaar, of in het beste gevoel als “maatjes”. Er kunnen goede redenen zijn om bij elkaar te blijven; de kinderen, de veiligheid, financiën. Maar toch droogt je ziel dan op en stop je werkelijk te leven. Ik denk dat voor de meesten geldt dat ze twee of drie grote zielsverwanten kennen of zouden kunnen kennen, die hun ontwikkeling in sneltreinvaart brengt.

Heeft India nog altijd een speciaal plekje in je hart?

Absoluut, ik heb India in mijn hart gesloten. Mijn romantisch India dan. Want ik weet natuurlijk ook dat er minder fraaie kanten aan India zijn. Maar ik hou van hun rijke, hindoeïstische verhalencultuur, hun inzichten over liefde en seksualiteit, hun sprookjesachtige tempels en paleizen, de kleuren, de landschappen. En al die prachtige vrouwen in sari’s op straat, de duizenden koeien, de extremen. Als ik in India rondloop, heb ik het gevoel op een filmset rond te lopen.

INTERVIEW: bestseller auteur Geert Kimpen over z'n nieuwe boek - Flashmagazine

Waarom moeten mensen dit boek lezen?

Vrouwen moeten het lezen om meer van hun mannen te begrijpen, zowel hun zonen, mannen als vaders. Over de wond van mannen. Hun seksualiteit. Zaken waar mannen vaak niet over praten, maar in dit boek bespreekbaar worden gemaakt. En vervolgens moeten ze het aan hun man geven, en ze met zachte dwang tot lezen aanzetten. Ik kan je verzekeren dat je liefdesleven zal opknappen en je veel dichter bij elkaar zal komen wanneer je op de laatste bladzijde van het boek bent gekomen.

Ontdek meer info over Geert Kimpen.

WIN WIN WIN

Wil jij graag het nieuwe boek van Geert Kimpen ook eens lezen? Waag dan snel je kans om er eentje te winnen.