Markant vzw en Unizo reiken voor de 21ste keer de Womed Award uit aan een ondernemende en inspirerende vrouw. De Hasseltse Caroline Rigo (36), oprichtster van het Belgische minerale make-upmerk Cent Pur Cent, is een van de genomineerden. Ze vertelt over haar avontuur…

Zat het ondernemen je altijd al in het bloed?

Ik ging aanvankelijk als kleuterleidster aan de slag, maar werkte daarnaast ook als visagiste. Hierdoor kreeg ik de kans om heel wat dames te voorzien van make-up op hun trouwdag en mocht ik ook bekende gezichten als Isabelle A, Cynthia Reekmans en Linda van Milk Inc. maquilleren voor tv- of clipopnames. Uiteindelijk besliste ik dan ook om voluit voor mijn passie te gaan en richtte een aantal conceptstores op waarbij ik vrouwen kon helpen om uiterlijk de beste versie van zichzelf te zijn. Dat had bijgevolg ook invloed op hun innerlijk, wat heel mooi is om te zien!

INTERVIEW: Caroline Rigo maakt kans op Womed Award - Flashmagazine

Hoe kwam dan Cent Pur Cent tot stand?

Toen ik merkte dat steeds meer klanten gevoelig reageerden op bepaalde ingrediënten, besliste ik een eigen make-uplijn te ontwikkelen. Dat was de start van Cent Pur Cent! En ik kan met trots zeggen dat het merk in drie jaar tijd uitgroeide tot de meest gezonde en pure minerale make-uplijn van België.

INTERVIEW: Caroline Rigo maakt kans op Womed Award - Flashmagazine

Welk ondernemersadvies zou je willen delen met anderen?

Ik heb veel dingen geprobeerd die achteraf niet de juiste bleken te zijn. Ik ben vaak gevallen, maar ben ook altijd opgestaan en doorgegaan. Wat er ook gebeurde: ik ben blijven vasthouden aan mijn overtuiging. Ervoor blijven gaan, is dus een must!

INTERVIEW: Caroline Rigo maakt kans op Womed Award - Flashmagazine

Hoe zie je de toekomst?

Allereerst wil ik vermelden dat ik trots ben op wat we met Cent Pur Cent hebben bereikt op die korte tijd. Je vindt onze producten in meer dan 600 Belgische apotheken. Daarnaast exporteren we ondertussen ook naar Nederland en Marokko. Toch is er zeker nog wat groeipotentieel. Zo deed ik vier jaar geleden alles zelf. Hierdoor ken ik ook alle stappen van het proces en alle afdelingen van het bedrijf. Vandaag heb ik een vijftiental zeer bekwame mensen in dienst die mee bouwen aan het succesverhaal van Cent Pur Cent. Terwijl zij de boel draaiende houden, kan ik me bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe producten en het uittekenen van de bedrijfsstrategie.

INTERVIEW: Caroline Rigo maakt kans op Womed Award - Flashmagazine

Vind jij Caroline haar verhaal inspirerend en wil je dat ze wint? Stemmen kan nog tot 5 februari via https://markantvzw.be/womedaward/caroline. Op 4 maart weet ze of ze de prijs in ontvangst mag nemen.

Naast Caroline Rigo zijn er trouwens ook nog heel wat andere vrouwen die hun mannetje staan! Wij interviewden ook drie dames in de bouwsector.