Grego Van Holderbeke (26) en Lennert Haenen (24) uit Bilzen zijn met hun band Chapter Two uitgeroepen tot de winnaars van MNM Rising Star 2019. Ze vertellen hoe het allemaal begon en hoe ze de toekomst zien. 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Lennert: “We hebben elkaar een jaar of 6 geleden leren kennen en die magische klik was er meteen. We zaten in een kleedruimte en Grego zat op zijn gitaar Wonderwall van Oasis te tokkelen. Automatisch begon ik mee te zingen. Het ijs was gebroken en we zijn sinds toen niet meer gestopt met muziek maken en onze droom na te streven.”

Wanneer ontdekten jullie je zangtalent?

Lennert: “Als klein manneke stond ik al luidkeels mee te zingen met mijn mama. Vanaf het moment dat wij samen waren, waren we aan het zingen. Zalig!”

Grego: “Bij mij is dit wel wat later gekomen. Rond mijn 16de kwam ik bij een maat die een gitaar in zijn woonkamer had staan. Ik was zo geïntrigeerd door dat instrument en die vriend leerde mij dan ook 2 akkoorden. Ik was vertrokken! Niet veel later ontdekte ik mijn stem en ben ik zangles gaan volgen om die meer te ontwikkelen en te trainen.” 

INTERVIEW: Grego en Lennert wonnen MNM Rising Star 2019 - Flashmagazine
© Guy Kokken

Hoe verliep jullie muzikale parcours tot nu toe en hoe ziet de toekomst voor Chapter Two eruit?

Grego: “Muziek is een passie, een manier van leven. Als je ze niet met deze instelling maakt, zullen er veel teleurstellingen volgen. Wie het enkel doet voor de roem en het geld zal snel teruggefloten worden. Muziek moet vanuit je ziel komen en het is een parcours met veel ups en downs. Wij zijn blijven volhouden en geloven in onze droom, blijven vechten en opstaan en kijk… we hebben de MNM Rising Star in de wacht kunnen slepen! Dat deden we met een onwaarschijnlijk team achter ons: topproducer Hans Francken, songwriter/coach Ingrid Mank, onze muzikanten… We zijn goed omringd en blijven gaan! We gaan voor onze droom, onze passie. The sky is the limit.”

Wat is jullie favoriete nummer/muziekgenre?

Lennert: “Goh, we hebben een heel erg brede muzieksmaak. Nummers uit verschillende genres spreken ons aan. Als de boodschap en het gevoel maar puur en echt zijn!”

INTERVIEW: Grego en Lennert wonnen MNM Rising Star 2019 - Flashmagazine
© VRT

Naar wie kijken jullie zelf hard op in de muziekwereld?

Lennert: “Artiesten als Koen Wauters, Bart Peeters, Justin Timberlake… zijn grote voorbeelden. Bij deze topartiesten voel je de passie en het verhaal in hun muziek en daar gaat het om.”

Hoe voelt het om in de spotlight te staan?

Grego: “We zouden liegen als we zeiden dat we dit niet zalig vinden! Tuurlijk zijn we verslaafd aan het applaus, aan onze fans. We hebben elkaar ook nodig hè. Het is een soort van symbiotische relatie. Ook bij onze street tour merk je dat. Zalig!”

Instagram: @chapter_two_official


Via onze website of Facebookpagina blijf je steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de regio!