Guy Penders (53) uit Genk werkte zichzelf op tot aan de top van de vastgoedsector in Dubai. Daar verkoopt hij panden aan investeerders en celebs. Tegenwoordig is hij ook te zien op televisie in het programma The Sky is the Limit. Hij gunde ons alvast een extra blik in z’n leven!

Waarom koos je voor een leven in Dubai?

De grootste redenen waren de aantrekkelijke investeringen en het mooie weer. Daarnaast is het leven in Dubai ook gewoon zeer aangenaam en gemakkelijk. Mensen respecteren elkaar, dus ik kan er gewoon op rekenen dat mijn partner Sona dag en nacht veilig is en nergens gevaar loopt. Ook al is ze alleen onderweg te voet of met de taxi. Bovendien heeft Dubai de laagste criminaliteit ter wereld en de hoogste graad van service. En dat leidt dan ook tot de gelukkigste inwoners wereldwijd!

Kom je nog veel naar Limburg en ben je ooit van plan terug te verhuizen? 

Ik denk niet dat we nog terug gaan verhuizen, maar we vliegen wel regelmatig naar Limburg. Zo’n 10-tal dagen om de maand reizen we door Europa en Monaco op klantenbezoek.

Wat is het duurste pand dat je ooit verkocht hebt?

De duurste panden die we verkopen zitten tussen de 20 miljoen euro en 75 miljoen euro. Soms kan dit bedrag zelfs nog hoger liggen, maar dan spreken we over de verkoop van hospitalen of hotels bijvoorbeeld.

INTERVIEW: Guy Penders vertelt over z'n keuzes - Flashmagazine

Is het moeilijk om het te maken in de vastgoedsector?

Opstarten is zéér moeilijk, maar ook nu blijven we steeds evolueren. Zo werken we met alle grote ontwikkelaars samen, ook met de staatsbedrijven van de Sheikh (Mohammed Bin Rashid Al Maktoum) zoals Emaar, Nakheel, etc. De snelheid van zakendoen en beslissingen nemen ligt in Dubai bovendien 10 keer hoger dan in Europa. Dat zorgt natuurlijk ook voor zware concurrentie, maar de service die wij geven als Belgen wordt erg geapprecieerd.

Kan je werk en privé gemakkelijk gescheiden houden?

Dit gaat natuurlijk bij ons hand in hand, maar Sona en ik kunnen makkelijk ‘switch-off’ en ‘switch-on’ doen. Onze samenwerking geeft ons trouwens dynamiek en kracht. En als we dan eens niet werken, wat niet vaak is, nemen we het er ons wel van! Het werk leunt daarnaast ook zeer kort aan bij onze vrije tijd, omdat we veel Vlamingen op bezoek krijgen en we ze graag ontvangen en rondleiden. Dat leidt dan ook tot gezellige terrasjes en lekker lunchen of dineren.

Wat wil je nog bereiken?

Wel, ik heb korte- en langetermijndoelen. Eentje daarvan op korte termijn is dat we in de komende 5 jaar willen uitgroeien van 21 naar 71 werknemers. Omdat we heel Europa, Rusland en de MENA-regio benevelen, vinden we het belangrijk om elke klant in z’n eigen taal verder te kunnen helpen. Zo spreken we maar liefst 17 talen binnen ons bedrijf!

Guy Penders is trouwens niet de enige Limburger die naar het buitenland vertrok. Zo vonden we ook lezers die verhuisden naar Las Vegas, Goma, München, L.A., Londen…