De stem van de 23-jarige Cato Beljaars uit Diest klinkt je waarschijnlijk nog niet bekend in de oren, maar daar zal binnenkort snel verandering in komen! Ze neemt namelijk deel aan Studio Dada, het talententraject van Studio Brussel. Hierdoor krijgt ze als één van de acht nieuwe presentatoren de kans om tijdens de paasvakantie een eigen show te presenteren. Voor Cato heel spannend, want vandaag maakt ze haar debuut op antenne!

Heb je altijd al kriebels voor radio maken gehad?

Ja, het leek me altijd wel interessant om zelf radio te maken. Dit omdat er in dat medium verschillende facetten zitten die ik leuk vind. Ik hou van muziek en ik ben ook veel met taal bezig. Het lijkt me dan ook heel cool om daar je beroep van te kunnen maken! Mijn interesse in radio is wel pas op latere leeftijd gekomen. Zo rond mijn 18 jaar. Het is niet zo dat ik als klein kind al bij de radio wou gaan werken.

Hoe ben je terechtgekomen in de radiowereld?

Eigenlijk vooral door mijn studie. Ik studeer Radio aan het RITCS, dus kom daardoor nu elke dag met radio in contact.

INTERVIEW: het radiodebuut van Cato op Stubru - Flashmagazine

Wat maakt dat je voor Studio Brussel hebt gekozen?

Omdat hun muziekprogrammering, invalshoeken en programma’s mij het meeste aanspreken. Ik denk dat ik eigenlijk zelf in de doelgroep van Studio Brussel zit.

Hoe verliep de opleiding tot radiopresentatrice?

Heel leuk en leerrijk! Je moet veel dingen tegelijk doen, zoals je techniek en presentatie. Dat maakt het spannend, maar als het allemaal lukt is dat enorm kicken!

Was het selectieproces moeilijk?

Dat viel mee. Ik moest op gesprek gaan bij een paar mensen en dan nog een stemtest doen. Ik heb niet veel andere kandidaten gezien, omdat we allemaal op een ander moment stonden ingepland. Ik had geen idee of ik erbij zou zijn, maar een week later kreeg ik het verlossende telefoontje! 

Wat vind je het leukst aan radio maken?

Dat je mensen iets kunt meegeven, vrolijk kunt maken of ontroeren via muziek!

En wat vind je dan het moeilijkst?

Tijdens ons programma moeten we ook met luisteraars bellen die een nummer aanvragen. Dat lijkt niet zo moeilijk, maar ik vind dat best spannend. Je kan dat namelijk niet voorbereiden en moet improviseren op het moment.

INTERVIEW: het radiodebuut van Cato op Stubru -Flashmagazine.be
©Studio Brussel

Naar welke muziek luister je zelf het liefst?

Moeilijk om daar een specifiek genre op te plakken, want ik luister naar veel verschillende dingen. Dat gaat van elektronisch tot meer jazzy of popmuziek. Ik ben ook een grote fan van Belgische muziek. We hebben een hoop goede artiesten in ons klein landje. Ik denk dan aan Angèle, Triggerfinger, Stromae, dEUS, de Ertebrekers… Daar mogen we trots op zijn, vind ik!

Wie is stiekem jouw favoriete Studio Brussel presentator/presentatrice?

Als jong meisje was ik altijd grote fan van Siska Schoeters! Ze heeft een toffe persoonlijkheid, is grappig en heel gevat. Ik vond haar kapsel, een heel korte frou, ook heel mooi en wou dat ook. Ik ben toen naar de kapper geweest met een foto van haar om te vragen of ze het ook zo wilden knippen, maar het resultaat was echt heel lelijk! Iedereen op school lachte mij uit. Maar Siska heeft me wel geïnspireerd om radio te gaan studeren.

Wanneer kunnen we jou aan het werk horen?

Dinsdag 9 april om 23u en woensdag 17 april om 22u. Ik hoop dat er veel mensen uit mijn streek gaan luisteren!