Dua Lipa? The Chainsmokers? Nee, Jelle van Dael! Op haar nieuwe single klinkt de Opglabbeekse internationaler dan ooit. “Ik hunker naar het buitenland.”

Rule The World!

Dé oorwurm van de voorbije zomermaanden? ‘Rule The World’ van Jelle van Dael. De 28-jarige zangeres zet haar rol als frontvrouw van danceformatie Lasgo op een laag pitje en gaat voluit voor een solocarrière. “Ik timmer al enkele jaren aan de weg. Na twee eerdere singles pak ik nu uit met een nummer dat me helemaal op het lijf is geschreven. ‘Rule The World’ heeft de juiste sound: fris, opgewekt en supereigentijds. Samen met de producer heb ik de track van de eerste tot en met de laatste noot naar mijn hand gezet. Ja, ik ben pietje-precies en moet 100 procent tevreden zijn met het eindresultaat. Dat de song doet denken aan de hits van The Chainsmokers beschouw ik als een aardig compliment, want die richting wil ik uiteindelijk opgaan. Niet alleen muzikaal, maar ook met mijn liveshow. Toch mag je mij niet als een trendhopper zien, ik maak bewust de muziek die ik op dat moment op het podium wil brengen.” Of Jelle ook over de wereld wil heersen? “Not my cup of tea, maar de titel van mijn single heeft wel een positieve vibe. Ik streef mijn doelen na en wil de wijde wereld ingaan met mijn liedjes.”

Een mooi snoetje met een olifantenhuid

“Ik leid sinds mijn achttiende een lekker leventje in de showbizz. Van de ene dag op de andere ben ik voor de leeuwen gegooid. Ik zat plots in een rollercoaster en heb al die tijd ontzettend veel mooie momenten beleefd. Ook als deejay. Wie 10 jaar op het podium staat, kweekt vanzelf een olifantenhuid. Zeker in de bikkelharde dj-wereld. Ik sta mijn mannetje en krijg heus niet alleen respect voor mijn mooi snoetje. Elke week stel ik een radioshow samen die wordt uitgezonden in België en Scandinavië tot de UK en Amerika. De tijd is rijp om mijn grenzen letterlijk te verleggen. Ik ben klaar voor een internationale doorbraak en droom van eigen concerten. En meer eigen nummers. Martin Garrix mag altijd bij me aankloppen. En Deadmau5 ook! Ik kijk heel erg tegen beiden op. Hopelijk komen mijn dromen uit. Keep on believing!”