Tijdens het hemelvaartweekend smeren de broers Pieter-Jan en Willem-Alexander Franssen hun benen in om zich klaar te stomen voor een fietstocht van 1000 km. Dat doen ze samen met hun teamgenoten Luc en Wim, die ook broers zijn. Bovendien is het allemaal ten voordele van Kom op tegen Kanker.

De geschiedenis van deze twee duo’s gaat al vele jaren terug. Ze leerden elkaar kennen op internaat in Turnhout, maar ook daarna bleven ze goede vrienden. Pieter-Jan, Willem-Alexander en Wim studeerden samen in Leuven en hadden ook daar een leuke tijd samen.

Wat is het persoonlijk verhaal achter jullie inzet voor de actie?

Kort nadat we onze fiets kochten, werd bij de vader van Luc en Wim kanker vastgesteld. Dr. Dirk Vanlommel overleed een halfjaar later. Om hem te gedenken en om andere kankerpatiënten te helpen, rijden wij de 1000 km ten voordele van Kom op tegen Kanker.

INTERVIEW: De broers Vanlommel en Franssen fietsen tegen kanker - flashmagazine.be

Hoe bereiden jullie je voor op de 1000 km?

We proberen 3 keer per week te gaan fietsen en bouwen de afstand langzaam op. Voorlopig zitten we goed op schema!

Zijn jullie allebei fietsfanaten van nature?

Toch wel! We houden allemaal van de koers en zijn ondertussen verliefd op de fiets.

Zijn de 1000 km enkel van symbolische waarde, of haal je meer geld binnen voor de vzw door ze ook effectief uit te rijden?

Ondertussen hebben we al meer dan € 12.900 ingezameld. Of we de 1000 km uitrijden, heeft geen effect op de opbrengst. Natuurlijk zouden we het wel als een persoonlijke nederlaag ervaren als we niet in ons opzet zouden slagen.

INTERVIEW: De broers Vanlommel en Franssen fietsen tegen kanker

Doen jullie nog speciale acties om geld in te zamelen nu jullie je doel van € 5000 hebben bereikt?

Onze acties zijn stopgezet. Zondag rijden we wel mee in een tocht van 100 km, georganiseerd door een ander team. Het inschrijvingsgeld gaat eveneens naar Kom op tegen Kanker.

Waarom moeten de mensen blijven storten?

Kanker treft ons allemaal. Geld voor onderzoek is nodig!

Wat is het eerste dat jullie gaan doen als je de 1000 km uitgereden hebt?

Samen iets eten, een lekker glaasje wijn drinken en een nieuwe fietsuitdaging zoeken.

INTERVIEW: De broers Vanlommel en Franssen fietsen tegen kanker

Wil je ook graag je centje bijdragen aan Kom op Tegen Kanker en het team van deze broers steunen? Alle informatie vind je hier.